Bikini rel houdt Istanbul bezig

15
6

Bikini rel houdt Istanbul bezigKende Utrecht zijn bikinirel, Istanbul heeft er ook een. Uitbaters van billboards weigeren een bikinireclameposter met als argument dat het stadsbestuur zoiets zou verbieden. De badmodefabrikanten laten het er niet bij zitten.

Volgens Elsevier is er de afgelopen week in de Turkse stad Istanbul door inwoners en door de media eindeloos gedebatteerd over het verbod op een bikinireclame en die discussie gaf weer voeding aan de groeiende klacht van seculaire Turken over de toenemende macht van de islam.

Een paar grote Turkse producenten van badmode zoals Kom, Nelson, Ay-Yildiz en Zeki Triko kregen van de uitbaters van billboards toestemming geen toestemming hun advertenties te plakken met als argument dat ‘de Gemeenteraad van Istanbul dergelijke reclame-uitingen niet zou toestaan’, aldus het Engelstalige dagblad de Turkish Daily News.

Uit de verschillende spotprenten die er in die week in de kranten verschenen, blijkt dat de ‘verbieders’ kennelijk vooral moeite hebben met het onderste deel van het menselijk, of liever het vrouwelijk lichaam.

Merkwaardig genoeg ontkent de burgemeester van Istanbul, Kadir Topbas, dat er ooit een halt is toegeroepen aan welke advertenties dan ook. En dat is helemaal in de lijn van de moderne inwoners van de stad.

15 REACTIES

 1. ooo oooo ooooooo,wat zijn we weer met zijn allen dom bezig dat heeft niet met islam te maken…waarom begrijpen jullie dat nou niet joh,tjonge tjonge tjonge,dat is gewoon vanwege de beschaafdheid,domme niets wtenede hollanders….alles maar de islam de schuld geven ik haat jullie steeds meer en meer!!!!!!!!!

 2. Hey Turkoglu, waarom haat je Nederlanders. Het is de Turkse blad Turkish Dailey News die de stelling neemt. “Maatschappij” bericht hier alleen van. Misschien is het een openbaring voor je maar in Turkije heb je ook genoeg mensen die denken dat het wel degelijk met de islamisering te maken heeft. Sinds de AK parti aan de macht is wordt steeds meer bloot verboden. Voor jou is het een vorm van beschaafdheid maar voor mij is het een vorm van onderdrukking. Wie heeft er nou gelijk? Ik ga niet met je in discussie over wie van ons gelijk heeft. Ik zal je toch nooit kunnen overtuigen, en jij mij ook niet. Laat het publieke debat zijn werk doen en de wet bepalen wie gelijk heeft. Maar de nederlanders haten? Dat is een groot woord schat. Ik neem aan dat je hier geboren en getogen bent. De Nederlandse overheid heeft vanaf je geboorte aan zoveel geld in je geïnvesteerd dat hou je niet voor mogelijk. Weet je waarom? Omdat er in dit land bepaalde waarden zijn die gebaseerd zijn op de rechten van de mens, dat houdt in dat ze waarde hechten aan een fatsoenlijk leven voor ieder. Zou de Turkse overheid dit allemaal voor je doen denk je? In Turkije geldt de survival of the fittest. Je mag studeren als je papa rijk is, naar de ziekenhuis gaan als je geld hebt, of normaal behandelt worden bij de politie als je de goede afkomst hebt. Je studeert waarscheinlijk nu nog en je hebt daardoor alle mogelijkheden van de wereld om te ontplooien en wat van je leven te maken in dit land. En jij haat “ze” om zo iets kleins? Je geeft wel snel op vind je niet. Wat ga je nu aan dat haat doen? het van de daken afschreeuwen? of in jou geval op forums waar alleen turken komen? of ben je van plan om te vertrekken? Ik weet niet wat jou ervaringen zijn maar ik ken nog steeds genoeg Nederlanders die met een gezond verstand rondlopen. Dat maakt het waard om hier te blijven.

 3. Bravo Emine mooi verwoord. Ik en de meeste mannen vinden het prachtig als een vrouw uitdagend aankleed, hoe bloter hoe beter. Des te beter de signaal overkomt…..?
  Over de kwestie Hollanders, niet iedere buitenlander ervaart het zelfde als jij.
  Een hint voor jou; jij bent een vrouw.

 4. Hey Murat, Ik weet dat de meeste mannen een gefotoshopte vrouw wel erg prettig vinden om naar te kijken maar het laatste waar ik voor sta is de vrouw als lust object. Maar ik vind dat de discussie hier niet is of de vrouw als lust object mag worden afgebeeld of niet, de discussie is of AK parti bloot zomaar mag verbieden zonder een publiekelijk debat en zonder het volgen van de democratische weg waarbij niet gouvernementele organisaties ook een zegje hebben. AK parti kan wel de meerderheid in het parlament hebben of in de gemeenteraad van Istanbul maar dat betekent nog niet dat ze mogen bepalen waar mensen naar kijken of te zien krijgen. Ze moeten niet de Big-Brother uithangen.

  Dus graag mijn mening niet gebruiken voor het streven van je eigen belangen.

 5. goed woord emine.
  dank je
  ik geef AK parti ook ongelijk, immers is ons recht om half naakte dames op de bilboards te mogen zien. Ook ik vind net zoals elk ander jongeman lekker om zulke geile foto’s te zien…. laten we niet ontkennen mensen …dames in lingerie en bad pakken etc. is gewoon lekker en heet.
  scheit aan ak parti en conservatieve turken.
  laten we met z’n alllen streven naar europese normen .

 6. ik ben een bezorgde marrokaan over zijn turkse mede moslim broeders, en inderdaad wat is er nou verkeerd aan islamesering zonder dat we het woord onderdrukking erbij te gebruiken, democratie volgens de islam is rekening houden met iedreen of het nou meerderheid is of minderheid, we praten niet over het westerse variant, maar degene die bloot wil zien laat hem zijn vrouw of zus op die boord gaan hangen en het probleem is opgelost, maar vergelijk aub islam niet met onderdrukking, want dan weten jullie niks van islam, en als jullie bloot met democratie gaan vergelijken dan zou ik wat aan mijn leteratuur gaan doen, democratie is zoals in de koran staat “vraag hun hun mening” dat wil zeggen een goeie leider, primier of precident moet eerst overleggen kijken wat afspeelt in de samenleving en vandaar uit een besluit gebaseerd op visie voor heden en toekomst nemen rekenning houdend met meerderheid en minderheid voorstanders en tegenstanders, ja in de democratische islam moet je zelfs met een minderheid die tegen een voorstel rekennning houden en mischien opvolgen als die simpelweg gelijk heeft, het gaat immers op s’lands belang, en zoals in de koran staat, “hou je vast aan een touw met z’n allen en scheid niet van mekaar” ook al denk we anders, en gellukig stel je voor we zouden met z’n allen de zelfde gedachten hebben.

 7. Er is niets verkeerd aan deze reclameposters…Alvorens men hier kritiek op gaat leveren, kan de regering beter een halt toeroepen aan de schaars geklede presentatrices op tv waar we iedere dag vanaf 09:00 uur ‘ s morgens mee geconfronteerd worden…Vindt het echt superoverdreven hoe sommige erbij zitten..Dit is zelfs in Europa niet zo… Die reclameposters hebben tenminste nog een doel, de zomervakantie nadert dus is het logisch dat men reclame wil gaan maken voor bikini’s, maar dan wil ik ook mannelijke modellen zien op de billboards en de billboards moeten geplaatst worden in winkelstraten en niet langs de snelweg. Wat het verkeer betreft heeft Turkije al niet zo’n goede reputatie dus het lijkt me verstandig om ze niet langs de snelweg te plaatsen. Dus laat maar komen die handel!

 8. he erdogan, ik heb geen zus maar als jij een zus of een moeder hebt laat het me weten wie weet kan ik haar goed dekken.
  Istedigin cevap budur zanederim ….
  Eerst goed en doorlezen en proberen te begrijpen wat iemand bedoeld dan pas een reactie plaatsen niet waar kleuter.

 9. Hé erdogan, maar als jij een zus of een moeder hebt die gekleed zijn als …. laat het me weten dan kunnen we iets gaan regelen.
  Personen zoals jij en zijn familie verdienen zeker geen respect.
  Lees voortaan eerst de reactie ’s goed door en probeer te begrijpen wat de persoon probeert duidelijk te maken voordat je domweg reageert.

 10. Hey emine, jij weet niet wat jij wil of jij begrijpt niet wat jij probeert duidelijk te maken of jij probeert iets duidelijk te maken maar weet niet wat jij wil. Jij bent een verward vrouw zo te zien.

  Ten eerste ik heb iets proberen duidelijk te maken naar jou toe maar zo te lezen heb jij dat niet zo goed kunnen begrijpen. Zelfde als iets proberen duidelijk te maken aan een zwakzinnige is ook moeilijk. Ik ga vanuit dat jij dit wel begrijpt, toch.

  Als jij niet wilt dat er voortaan op jou berichten gereageerd word zet dat er dan duidelijk onder je onzin verhaal.

 11. Het blijkt namelijk dat er niet eens een aanvraag is geweest om die mooie meiden in bikini op de billboards te plaatsen. De bikini-fabrikant is er van uit gegaan dat het afgewezen zou worden. En heeft overigens wel gretig gebruik gemaakt van gratis reclame met de zomer voor de deur.
  Je mag akp bedanken voor wat ze voor turkije gendaan hebben afgelopen 5 jaar op elk gebied. Voornamelijk op die europese normen hebben ze heel wat vorderingen gemaakt.

  Volgens mij pleit akp ervoor dat iedereen in turkije leeft zoals zij of hij dat wilt. Kunnen jullie me aangeven welke beperkingen akp de burgers heeft opgelegd? Vast niet, het is alleen maar zwartmakerij welke berust op vooroordelen, het zal wel zo zijn, net als die billboards.

  Gelukkig zijn er binnenkort verkiezingen en kunnen de turken in turkije zelf beoordelen of akp het goed heeft gedaan.

  Ja dat heb je goed gezien dat ik akp-aanhanger ben en dat is mijn goed recht!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here