Moskeeën op narrowcastingnetwerk

1
7

SmartscreenNog dit jaar moeten 80 Turkse moskeeën in Nederland zijn aangesloten op een narrowcastingnetwerk. Op dit moment zijn 14 moskeeën voorzien van een scherm, dat informatie en advertenties toont. Dat schrijft Emerce.

Meerdere partijen hebben al een poging ondernomen om Nederlandse moskeeën te voorzien van beeldschermen. Vorig jaar schreef Emerce over Smart-screens, dat zowel Marokkaanse als Turkse moskeeën wilde aansluiten op een narrowcastingnetwerk. Dat netwerk is nooit echt van de grond gekomen, blijkt nu.

Een partij die er wél in denkt te slagen om een groot aantal moskeeën van schermen te voorzien, is Ataline. Oprichter van Ataline is Bulent Yigittop. Hij financiert het netwerk vanuit zijn reclamebureau Esthetica. Yigittop zegt drie ton te investeren in het netwerk.

Ataline werkt nauw samen met Diyanet, een Turks overheidsorgaan voor Godsdienstzaken, dat rechtstreeks onder de Turkse premier valt.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here