Alliantie van seculiere partijen Turkije

4
6

Premier ErdoganDe centrumlinkse Turkse oppositiepartij CHP is met het oog op de Turkse parlementsverkiezingen van 22 juli een alliantie aangegaan met de kleinere democratische partij DSP. Het seculiere blok hoopt zo de islamitische regeringspartij AKP van de troon te stoten.

De alliantie van de republikeinse CHP van Deniz Baykal en de DSP van Zeki Sezer wil zich presenteren als een geloofwaardig alternatief voor de AKP, de partij van premier Recep Tayyip Erdogan.

Seculiere middens beschuldigen Erdogan ervan dat hij de strikte scheiding tussen kerk en staat in Turkije wil opheffen en het land wil islamiseren meldt Belga.

4 REACTIES

 1. hahahaaa
  als ze niet fuseren komen ze meclis niet in, yani drempel e asamiyorlar.
  Turk halki bikti bunlardan ve alcak oyunlarindan artik.
  lekker voor ze!

 2. het turkse volk heeft destijds bij gebek aan beter en omdat ze nationalistisch rechts en cenrum rechts en nationalitisch links zat waren gestemd op AKP. DSP was aan de macht (samen met MHP) toen dat gebeurde. DSP is zelf nooit en te nimmer betich van corruptie, MHP vaker wel dan niet en zeker ook besmet met veel schuld in onrust en stokerij en geweld inzake de koerdische gebieden, alevieten, linkse turken etc etc…lns i owieso nooit echt aan de macht geweest in Turkije. ANAP en DYP als partijen die het midden moesten voorstellen hebben niks anders gedaan dan eigen posities veilig stellen. CHP was al lange tijd vergeten wat nou hun mening was…ze hadden zelfs iftar maaltijden aangeboden om stemmen te winnen!!! CHP was vergeten wat echte poltiek is (namelijk ook doen) terwijl ze bezig waren met alleen maar leuzen en propaganda van het kemalisme (die ze zelf hebben gholpen te vernietigen)…het is waar dat anap en DYP de liberalsering eindelijk op gang wisten te brengen, maar ook tegelijk zichzelf hebben verrijkt…Terwijl ze allemaal bezig waren met nationalisme elkaar af te troeven, en het getij voor turkije sowieso vebeterd, is de AKP als een lachede derde ermee vandoor gegaan…

  ze hebben het er dus deels zelf naar gemaakt en deels weet de AKP goed te preseteren met het getij en met hun daden…

  De Turkse politiek wordt in die zin volwassen. deze spanninen zijn goed zo lang ze langs democratiche lijnen worden uitgevochten.

  Ondertussen is de Turkse politieke en economische setting zodanig dat sommige ontwikkelingen ongeacht welke partij dan ook aan de macht komt, voort zullen gaan…mits er geen gekke dingen gebeuren zoals een miltair coup of een premier die een middeleeuws wetsvoorstel indient zoals die in ht verleden ook heeft gepobeert of gouveneurs die films verbieden en of partijen die bloed van het rode kruis wijgeren etc etc

 3. Hallo Serdar,

  Ik vind dat je de Hollandse taal en schrijven ontzettend goed beheerst, alleen vind ik ook dat je ontzettend saai schrijft. Dat is best wel jammer..kun je daar niets aan doen?

  Gr. Erdogan

 4. erdogan,

  kennelijk ervaar jij dat dus zo. Dat kan!

  Ik heb je mening gehoord en heb besloten daar niets mee te doen!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here