14 jaar cel voor moord op ex-vriendin

0
2

GevangenisDe 39-jarige Hüccet B. uit het Gelderse Dieren is dinsdag door de rechtbank in Arnhem veroordeeld tot veertien jaar cel voor de moord op zijn 24-jarige ex-vriendin. Het Openbaar Ministerie (OM) had vijftien jaar cel geëist.

Volgens Nieuws.NL acht de rechtbank bewezen dat de man zijn ex-vriendin Manuela Gerritsen in november 2005 ‘doelbewust met messteken om het leven heeft gebracht’. Volgens de rechters heeft B. opzettelijk een mes naar de woning van het slachtoffer in Dieren meegenomen om haar te doden. “De gruwelijke wijze waarop Manuela om het leven is gebracht, duidt op een totaal gebrek aan respect voor een mensenleven”, zei de rechter.

Volgens het Nederlands Forensisch Instituut werd het slachtoffer door minstens 26 messteken gedood in de badkamer van haar woning. De aard van de verwondingen wijzen er volgens de rechtbank op dat de veroordeelde ‘agressief te werk is gegaan’. Toch legde de rechter een lagere celstraf op dan geëist, omdat in vergelijkbare zaken ook veertien jaar cel werd opgelegd.

De rechtbank is ervan overtuigd dat B. de moord pleegde omdat de vrouw te kennen had gegeven de relatie te beëindigen. In een sms-bericht zou de veroordeelde hebben geschreven: ‘Ooit ga je hier spijt van krijgen’.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here