Geen bewijs effectenhandel in moskee

0
1

Onderzoek van de Autoriteit Financiële Markten (AFM) naar mogelijk illegale effectenhandel in moskeeën heeft niets opgeleverd. Dat heeft minister Wouter Bos van Financiën donderdag geantwoord op vragen uit de Tweede Kamer.

De financieel toezichthouder heeft niet kunnen vaststellen dat er de afgelopen jaren nog islamitische beleggingsfondsen zijn verkocht in moskeeën van de Turkse organisatie Milli Görus. Een AFM-woordvoerder bevestigde dat het onderzoek ,,vooralsnog geen nieuwe signalen heeft opgeleverd”.

De beurswaakhond meldde in maart een onderzoek te beginnen naar illegale effectenhandel in Turkse moskeeën. Aanleiding vormden publicaties in de media dat in totaal zeker 400.000 migranten uit Turkije voor minimaal 5 miljard euro zouden zijn opgelicht met zogeheten groene beleggingsfondsen, genoemd naar de kleur van de islamitische vlag. Ook de moskeeën van Milli Görus in Nederland zouden een rol spelen in deze omvangrijke zwendel.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here