CDA wil opheldering over oplichting

1
1

De CDA-fractie in de Tweede Kamer is verontrust door berichten dat Turkse migranten massaal zijn opgelicht. Kamerlid Mirjam Sterk wil via schriftelijke vragen aan minister Ernst Hirsch Ballin van Justitie opheldering over Turken die in Amsterdam belegd hebben in bepaalde fondsen.

CDA-fractievoorziter Pieter van Geel noemde de berichten dinsdag in het tv-programma Goedemorgen Nederland ,,zorgelijk” en wil dat die ,,serieus worden onderzocht”. Volgens de Volkskrant zijn zeker 400.000 migranten uit Turkije voor minimaal 5 miljard euro opgelicht. Dat zou blijken uit onderzoek van een Turkse parlementaire commissie en een reeks vonnissen van rechtbanken in Duitsland en Zwitserland.

Centraal in de zwendel zouden de moskeeën van de Turkse organisatie Milli Görüs staan, die betrokken is bij de bouw van de Westermoskee in het Amsterdamse stadsdeel De Baarsjes schrijft het NRC Handelsblad.

1 REACTIE

  1. […] Die beschuldigde Milli Görüs er maandag in de Volkskrant van meer dan tien jaar geleden onderdak te hebben geboden aan zwartgeldpraktijken en verduistering. […]

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here