Milli Görüs overweegt juridische stap

0
3

De Turks-islamitische organisatie Milli Görüs heeft een advocaat in de arm genomen om te onderzoeken of het mogelijk is juridische stappen te ondernemen tegen de voorzitter van de Turkse stichting Turkeli, El Uzel.

Die beschuldigde Milli Görüs er maandag in de Volkskrant van meer dan tien jaar geleden onderdak te hebben geboden aan zwartgeldpraktijken en verduistering.

Tijdens de gebedsdiensten zouden mensen voor miljoenen euro’s in contanten hebben gegeven. In ruil daarvoor kregen ze deelnemersbewijzen in beleggingsfondsen die zouden moeten leiden tot veertig procent rendement. De belofte kwam echter nooit uit en vele honderden Turkse families in Nederland zijn naar de ‘rand van de afgrond gedreven’, zegt El Uzel.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here