Marjan Berk schrijft over Turkse vrouw

2
7

Schrijfster Marjan Berk heeft onlangs haar nieuwe boek “Zout” uitgebracht. Het boek ontstond vanuit de oprechte verwondering van de schrijfster over het diepe levensgeluk dat zij vast stelde bij haar gesprekspartner, Sebahat Tuzgöl, een uit Turkije afkomstige vrouw die uit liefde voor haar man, die zij niet zelf gekozen had, in 1971 naar Nederland kwam.

Iedere bladzijde brengt Marjan Berk dichter bij Sebahat Tuzgöl. Het gaat dan ook over wezenlijke dingen, over ouders en kinderen, over slaapliedjes en rouwrituelen; het gaat over dood en leven en natuurlijk over liefde. Verrassend hoe vanuit een huis in Slotermeer Turkije steeds dichter bij komt, en zelfs Mekka geen vaag begrip meer is.

Het hoeft niemand te verbazen dat het boek uitloopt op reisplannen van Marjan Berk om in de zomer naar Turkije te vertrekken om daar te voelen en ruiken wat Sebahat Tuzgöl haar al verteld heeft. Gesprekken als deze smaken volgens Berk naar méér!

2 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here