Ruzie om Turkse theatershow

0
1

Er is niet veel liefde tussen de twee Turkse theatergezelschappen, Night of the Sultans en Fire of Anatolia op Valentijnsdag. Het gezelschap van de theatershow Night of the Sultans eist tonnen euro’s schadevergoeding omdat hun grootste concurrent hun shows gaat vervangen schrijft Sentimento.nl.

De Nederlandse producent Charles Aerts Theatre Productions International was in onderhandeling met Night of the Sultans om een Nederlandse tournee voor hun op te zetten. Helaas liepen de onderhandelingen stuk en was de producent genoodzaakt om de geplande tournee niet door te laten gaan. Het alternatief dat de producent hiervoor vond was Fire of Anatolia, een andere Turkse show.

Fire of Anatolia staat in de Turkse gemeenschap bekend als de beste in zijn soort. Maar de gezelschapen Night of the Sultans en Fire of Anatolia blijken aartsrivalen te zijn en de switch van de producer viel daarom bij Night of the Sultans niet in goede aarde.

Nu hebben de leden van Night of the Sultans beslag gelegd op de toegangsgelden van negen theaters. De belangrijkste reden voor deze beslaglegging is dat het publiek misleid zou zijn.

Van misleiding is er echter geen sprake, want het grootste gedeelte van de kaarten is verkocht voor Fire of Anatolia. De paar mensen die al een kaartje had gekocht voor Night of the Sultans heeft de kans gekregen om hun kaartje terug te geven of om te ruilen. Fire of Anatolia is van 13 februari tot en met 18 maart 2007 door heel Nederland te zien.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here