Turkse oorlogsschepen naar Cyprus

2
1

Turkije heeft donderdag oorlogsschepen naar de internationale wateren bij Cyprus gestuurd in een hoog oplopend conflict over de olie- en gasexploitatie op het gedeelde eiland. Volgens de Turkse zender NTV blijven de schepen langere tijd voor de kust van Cyprus liggen.

Cyprus tekende in januari een akkoord met Libanon over de winning van olie en gas in de Cypriotische wateren. Eerder sloot het al een vergelijkbare deal met Egypte. Turkije is woedend, omdat de akkoorden de rechten van Turks-Cyprus zouden aantasten.

„Turkije is vastbesloten zijn rechten en belangen in het oosten van de Middellandse Zee te beschermen en zal pogingen die af te kalven niet toestaan”, verklaarde het Turkse ministerie van Buitenlandse Zaken volgens de Telegraaf.

2 REACTIES

  1. Hic kimse bizim haklarimizi ellimizden alamaz. Burada yunanistan bizim de fikrimizi sormaliydi, ve bizden onayimimizi almaliydi. Ama yunanistan hic birzaman boyle birseyi yapmamistir. Yunanistan kibris konusunda uzlasmaya yanasmiyor ve hep hersey hayir diyor, ama biz bir kere hayir diyince kotu oluyoruz ve uzlasmak istemedimiz soyleniyor.
    umarim bir degisiklik olur.
    Ve bence yunanistan buyuk bir hata yapti lubanla anlasarak. Cunku orasi bizim sinirlarimiza giriyor.

  2. Avrupa medyasindaki bize karsi yapilan haksizliga savas acmak bence bize dusuyor. Her gordugun parcada, yazari uyarip, parcadaki yanlisligi ve yazarini millete belirterek yazari hedef alirsak, balki birsonraki yazilarinda daha dikkatli olur…

    oturdugumuz yerden konusmak kolay, cozum arayalim.

    selamlar

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here