Reis Turkse schrijver Pamuk afgelast

0
3

De Turkse schrijver Orhan Pamuk zal vandaag (donderdag) zijn eredoctoraat niet persoonlijk in ontvangst nemen aan de Katholieke Universiteit Brussel (KUB). Volgens Duitse mediaberichten heeft hij zijn reis afgelast na doodsbedreigingen.

“De uitreiking gaat wel door”, zegt decaan Martine De Clercq van de faculteit Letteren. “We zien het als een statement, een teken van onze steun.” De literaire agent van Pamuk gaf geen duidelijke reden op voor zijn afwezigheid, maar volgens de Duitse krant Kölner Stadt Anzeiger vreest de auteur een aanslag.

Recent werd zijn vriend, de Turks-Armeense journalist Hrant Dink, vermoord. Ook Pamuk zelf werd met de dood bedreigd schrijft de Belgische site Nieuwsblad.be.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here