Campagnemail niet van Turkse regering

1
3

Minister Ben Bot van Buitenlandse Zaken is ervan overtuigd dat de Turkse regering vorig jaar niet betrokken is geweest bij het verzenden van een e-mail. Daarin werden Turken in Nederland opgeroepen op het D66-Tweede Kamerlid Fatma Koser Kaya te stemmen.

Bot heeft dat donderdag geantwoord op schriftelijke vragen van VVD-Tweede Kamerlid Hans van Baalen. De van oorsprong Turkse Koser Kaya werd bij de Kamerverkiezingen van november 2006 met een groot aantal voorkeurstemmen gekozen. Veel van die stemmen waren waarschijnlijk afkomstig van Nederlandse Turken.

Na de verkiezingen ontstond opschudding toen bleek dat Turken in Nederland via een mail was gevraagd op Koser Kaya te stemmen. De mail was via een Turks ministerie verstuurd.

1 REACTIE

  1. Als de Turkse regering even de moeite neemt om uit te zoeken welke Nederlandse politicus voor mij het beste is, wil ik wel in een e-mail daarover geinfromeerd worden hoor.

    Nederland is mogelijk nog even vrij te noemen… (want onze recht om ‘fuck you’ tegen de agent te roepen is ook ingekort van onze vrijheid)

    Wat is hier eigenlijk mis mee?

    Groetjes.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here