Vrouw wilde zoontje eerder doden

2
6

De Turkse vrouw die heeft bekend haar 5-jarig zoontje Metehan in Apeldoorn te hebben omgebracht, had al eerder gedreigd het jongetje te zullen doden. Dat zegt het hoofd van een instelling waar de jongen korte tijd is ondergebracht. De moeder mocht in die tijd alleen onder strenge voorwaarden contact hebben met haar zoontje omdat ze hem iets aan zou kunnen doen.

Metehan werd begin september ondergebracht bij een pleeggezin in Amerongen. De jongen was afgelopen weekeinde op bezoek bij zijn moeder in Apeldoorn. Zondagavond werd hij daar dood aangetroffen. De 27-jarige moeder, Hulya K., meldde zich diezelfde avond op het politiebureau in Apeldoorn. Ze was zo verward dat ze geen nadere verklaring kon geven, aldus de politie.

De vrouw werd gisteren voorgeleid aan de rechter-commissaris. Het jongetje wordt waarschijnlijk in Turkije begraven, waar zijn vader woont. De vrouw leefde al enige tijd gescheiden van zijn vader.

2 REACTIES

  1. […] De gemeente Amerongen houdt vrijdag een besloten herdenkingsdienst voor de 5-jarige Metehan. Dat heeft de gemeente donderdag bekendgemaakt. De herdenkingsdienst vindt plaats in de Andrieskerk in Amerongen en is alleen toegankelijk voor leerlingen, leerkrachten en ouders van basisschool De Regenboog, waarop Metehan zat. […]

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here