Turkije torpedeert godsdienstwet

3
1

De Turkse president Ahmet Necdet heeft woensdag zijn veto uitgesproken over een wetsontwerp dat de rechten van niet-islamitische geloofsgroepen in Turkije zou bevorderen. De wetswijziging was een eis van de Europese Unie voor toetreding van het overwegend islamitische land.

Het kantoor van de president maakte het veto bekend kort nadat de Europese Commissie had geadviseerd de onderhandelingen met Turkije over toetreding tot de EU deels op te schorten. Ook valt het besluit samen met het bezoek van paus Benedictus XVI aan Turkije.

3 REACTIES

  1. wat een ziekelijk verkeerde berichtgeving…

    hooglraar godsdienstfilosofie radboudt univesiteit zij het net wel goed tijdens kruisput op Ned2…de wet is een beperking op ALLE religieuze groepen in Turkije en vloeit rechtstreeks voort uit de gedachte rond de seculiere staat. het houdt ook Moslim leerlingen tegen te gaan studeren aan de universiteit als ze aan een islamitische school hebben gestudeerd…

    het is geenszins een wet die alleen Christenen beoogt!

  2. Waarom zou iemand die een Imam Hatip school heeft gedaan naar de universiteit moeten? Je kiest er toch zelf voor om geestelijke te worden! Dan is het ook logisch dat je op universiteiten wordt geweigerd! Tevens moeten deze mensen geweigerd worden voor alle ambtelijke banen! m.a.w. niet werken bij de overheid!!!!

  3. daar ben ik het ook mee eens…ik zei ook niets anders. ik gaf alleen maar aan dat de bescherming van de seculere staat in Turkije op dit punt DUS geen ondersechid maakt tussen moslim of christen…en de berichgeving doet anders vermoeden…vandaar!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here