Derya Türkan en Ensemble in Utrecht

0
1

De Turkse kemencespeler Derya Türkan is een van de voornaamste hedendaagse vertolkers van de klassiek Turkse en Ottomaanse muziek. Hij beheerst als geen ander de ruime mogelijkheden tot improvisatie binnen de maqam en is bijzonder populair in Turkije. In Europa is hij vooral bekend door zijn samenwerking met Kudsi Erguner. Türkan is komende maand in Utrecht(Vredenburg) te bewonderen.

Istanbul is een oude stad met een rijk muzikaal verleden. Derya Türkan en zijn ensemble maken in het programma Wind uit Istanbul hier dan ook veelvuldig gebruik van. Behalve instrumentale muziek klinken er op 13 december zangimprovisaties, vertolkt door Dilek Türkan. Er is ook een radio-uitzending op 19 december 2006 om 22.00 uur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here