Kaya met voorkeursstemmen gekozen

2
1

D66-Kamerlid Fatma Koser Kaya is als enige met voorkeursstemmen gekozen. Turkse belangenverenigingen riepen Turkse kiezers na de Armeense kwestie op om op Koser Kaya te stemmen, en dat heeft haar zoveel voorkeurstemmen opgeleverd dat zij de plaats van Bakker gaat innemen.

Dat blijkt uit de definitieve uitslag van de verkiezingen. Om 15 uur vanmiddag maakte de Kiesraad de officiële zetelverdeling in de Tweede Kamer bekend.

Bakker, nummer 3 op de lijst, zei vorige week al dat hij daar ernstig rekening mee houdt. Bij de verkiezingen in 2003 had iemand 16.090 voorkeurstemmen nodig om in de Kamer te komen. Kaya, nummer 6 op de lijst, kreeg 34.564 voorkeurstemmen.

2 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here