Turkse arbeiders krijgen voorlichting

0
1

Hulp en ondersteuning voor zieken en ouderen gaat volgend jaar grotendeels over naar de gemeenten. Dat is het gevolg van de nieuwe Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO). Op een voorlichtingsbijeenkomst bij de Turkse arbeidersvereniging HTIB met FNV-voorzitter Agnes Jongerius geeft Nederlands grootste vakcentrale tekst en uitleg.

Het gaat om de tweede van een reeks van 50 bijeenkomsten in de Randstad. De FNV organiseert ze in samenwerking met organisaties van minderheden. In dit geval is dat de HTIB. De onderwerpen worden afgestemd op vragen uit de doelgroep.

Volgende maand vindt opnieuw een bijeenkomst plaats in Amsterdam. Dan is het onderwerp het AOW-gat. Veel etnische minderheden zijn op latere leeftijd naar Nederland gekomen en hebben daardoor onvoldoende AOW opgebouwd.

Programma:
– Introductie: Mustapha Laboui, FNV projectleider Etnische Minderheden
– Welkom: Mustafa Ayranci, voorzitter HTIB Amsterdam
– Wet Maatschappelijke Ondersteuning: Jan Schrauwen, FNV beleidsmedewerker
– Voordelen van vakbondslidmaatschap door FNV voorzitter Agnes Jongerius

Dinsdagavond 28 november 2006
19.00 – 21.00 uur
HTIB Amsterdam
1e Weteringsplantsoen 2C.
1017 SJ Amsterdam

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here