In discussie met Nebahat Albayrak

2
3

De Turkse PvdA politica Nebahat Albayrak gaat zaterdag 4 november in discussie met BKE-panellid Ellin Robles (columnist) over de vraag of de PvdA nog steeds de partij is van de allochtonen en of hun linkse ideaal aan het verwateren is.

Nebahat Albayrak: ‘Als de PvdA de verkiezingen wint, dan gaat de PvdA in zee met die mensen, met wie de PvdA hun partijprogramma het beste kan uitvoeren’. Waarom spreekt de PvdA zich niet duidelijk uit met wie zij een kabinet willen vormen? Ellin Robles zet kritische kanttekeningen bij de positie van de PvdA en noemt de PvdA vlees noch vis.

Verslaggever Jermain Lo gaat in Leiden de straat op met de stelling: Heeft Wouter Bos zijn sporen verdiend in de politiek en komt hij in aanmerking voor een straatnaam? Ellin Robles: ‘Wouter Bos heeft nog niets gedaan om een straat te verdienen, niet eens een steeg of een schuurdeur. Die jongen is een kleuter, hij moet nog zóveel leren’.

Zeven weken lang neemt een kopstuk van een politieke partij plaats in het Boter, Kaas en Eierenpanel. Onder leiding van Guilly Koster gaan zij de discussie aan over onderwerpen, die in het teken staan van de nieuwe Nederlandse samenleving en de aanstaande verkiezingen. Op 11 november Piet Hein Donner (CDA) en Sadik Harchaoui (Directeur FORUM).

Boter, Kaas en Eieren is een programma van Multiculturele Televisie Nederland (Mtnl) in samenwerking met de RVU. Met BKE houdt Mtnl maatschappelijke ontwikkelingen tegen het licht vanuit een gekleurd perspectief. Boter, Kaas en Eieren is iedere zaterdagmiddag te zien om 15.30 uur op Nederland 2.

2 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here