VVD wil controle koers moskee

0
3

Burgemeester Job Cohen (PvdA) en zijn partijgenoot, integratiewethouder Ahmed Aboutaleb, moeten persoonlijk gaan toezien op de koers van de islamitische groepen die betrokken zijn bij de bouw van de Westermoskee in stadsdeel De Baarsjes. Dat schrijft Elsevier.NL

Dat eist de Amsterdamse gemeenteraadsfractie van de VVD. De fractie is zeer bezorgd over de richtingenstrijd onder de leden van de Turks-islamitische groeperingen Aya Sofia en Milli Görüs die de nieuwe moskee gaan besturen.

Woordvoerder Robert Flos van de Amsterdamse VVD-fractie zegt ‘sterke aanwijzingen’ te hebben dat binnen Milli Görüs een ‘coup’ heeft plaatsgehad door de Duitse, moslimextremistische tak van de beweging. Hij baseert zich op uitspraken van oud-stadsdeelvoorzitter Henk van Waveren, en op eigen bronnen binnen Turkse verenigingen. ‘Men is daar heel bezorgd over de koers van Milli Görüs, en de buitenlandse inmenging bij een zelfstandige Nederlandse club, die bovendien gepaard gaat met praktijken die niet netjes zijn.’

Aboutaleb noemt bij monde van een woordvoerder de eis van de Amsterdamse VVD ‘bizar’. Volgens hem moet de gemeente zich alleen bezighouden met religieuze zaken als die slecht zijn voor de stad. Hij ontkent dat de gemeente iets te maken heeft met het convenant. ‘Dat gaat tussen de betrokken partijen, en daar moeten we heel zuiver in zijn’.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here