Studenten protesteren tegen politiek

4
3

Turkse studenten vinden dat ze de mond gesnoerd worden door het CDA en de PvdA en roepen medestudenten via email op om morgen vanaf 14:00u in een demonstratieve optocht naar het gebouw van de PvdA in Amsterdam te trekken. Daar willen de verschillende Turkse studentenverenigingen uit het hele land, een petitie overhandigen waarin geprotesteerd wordt tegen de wijze waarop wordt omgegaan met de Armeese kwestie en Turks-Nederlandse politici.

Verschillende Turkse studentenverenigingen roepen studenten via email op om morgen vanaf 14 uur in een demonstratieve optocht naar het gebouw van de PvdA te trekken en daar om 15.30 uur een petitie te overhandigen waarin geprotesteerd wordt tegen de wijze waarop wordt omgegaan met de Armeese kwestie en Turks-Nederlandse politici.

Beste Turkse medestudenten,

We worden ons de mond gesnoerd door de PvdA en CDA!
Wij, Nederlandse studenten van Turkse afkomst, zijn diep teleurgesteld in de manier waarmee de pilaren van de Nederlandse politiek zijn om gegaan met de Armeense kwestie. Onze ambities, vertrouwen en geloof in de Nederlandse democratie heeft een flinke klap opgelopen.

Afgelopen twee weken tijd zijn we getuige geweest van democratisch verbastering. Drie van Turkse origine kandidaat-volksvertegenwoordigers zijn op brute wijze afgeserveerd als extreemrechts en ontkenners van het kwaad. Dit nieuws heeft ons allen geshockeerd. Zoiets verwacht je niet van een gezonde democratie.

We leven in een democratie waarin we de vrijheid van meningsuiting centraal zien. Voor ons is dialoog en respectvolle benadering naar beide conflictgroepen de enige manier om tot een duurzame verhouding tussen beide landen te komen.

Wij vragen jou daarom op te eisen waar we allen recht op hebben en vragen jouw een beroep te doen op een van de basisstenen van onze democratie, namelijk de vrijheid van meningsuiting. Wij kunnen niet tolereren dat we uit een discussie worden gesloten die ons allen raakt.

Kom mee en laat je stem horen als we de petitie overhandigen aan PvdA-fractie!

Namens Samenwerkende Turkse StudentenVerenigingen in Nederland;

SV Anatolia, Amsterdam
SV Eurasia, Den Haag
Mozaik, Rotterdam
SV Ilim, Den Haag
TNSP Yakamoz, Haarlem
SV Turquaz, Groningen
SV Focus, Den Bosch

ROUTE
Datum: Donderdag 5 oktober 2006
Locatie: PvdA partijgebouw – Herengracht 54, 1015 BN Amsterdam

14:00 Verzamelen A’dam Centraal Station
14:15 Vertrek richting de Dam
14:30 Vertrek vanuit de Dam richting het PvdAgebouw
15:00 Protestactie voor PvdA gebouw
15:30 Aanbieden petitie PvdA vreedzame einde protestactie

4 REACTIES

 1. Ya allah bismillah allahu ekber!!!!!!!!!!!!!!!!!
  Arkadaslar, bu rezillige karsi cikmamiz lazim. Bu nedir yahu. Yarin birgun bize yahudilere yaptiklari gibi pislikleri bizede yapacaklar. Bunlara sesimizi duyurmamiz lazim. sevgi ve saygilarimla Murat (Den Bosch)

 2. geweldige actie!!!
  het gaat er niet eens om of de Armeense genocide wel is geweest of niet, het gaat er puur om hoe je als politieke individi ermee om gaat en om mag gaan in een Democratie.

  Verder gaat het er ook om dat de kwestie zodanig is gepolitiseerd, dat er door vreemde parlementen en zelfs nationale partijen wordt besloten over de geschiedenis en kennis daaromtrent in een ander land!

  Laat staan dat het ook nog eens een kwestie is van de splinter in de oog van een ander…begin eerst met duidelijke definities van volkerenmoord en genocide (wel of geen oorlog) en wanneer in de geschiedenis begin je ermee en waar en wat betreft welke groepen…niet zo politiek sensitief selectief doen dus!

  nogmaals, geweldige actie! Ik ben al lang geen student meer, maar ik zal er wel bij zijn!

 3. Met Garri Kasparov (half-Armeens) in gedachten zou men het volgende kunnen beweren:
  Armeniers zijn ca. 1915 bij honderdduizenden door onbekende oorzaak om het leven gekomen, vermoedelijk omdat ze te goed konden schaken.

 4. waarom alleen studenten?
  dit gaat niet helpen,
  alle turken in nederland moeten gewoon
  verzamelen in één van de grote steden,
  met voorkeur Rotterdam, want daar wonen
  de meeste Turken en dan moeten we gewoon
  onze stem laten horen
  punt

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here