VVD kamerlid uit partij gezet

3
1

Kaalkopje SchijndelDe VVD heeft haar kamerlid Anton van Schijndel uit de fractie gezet. Hij vindt dat in het VVD verkiezingsprogramma zou moeten staan dat Turkije geen lid mag worden van de EU.

Ook vind Van Schijndel dat het programma niet ver genoeg gaat op het terrein van vreemdelingenbeleid en integratie.

Het Kamerlid had in een ingezonden stuk in de Volkskrant scherpe kritiek geleverd op het verkiezingsprogramma van zijn partij en op zijn 35ste plek op de lijst. Hij dreigde in zijn ingezonden stuk zich met voorkeursstemmen in de Tweede Kamer te laten kiezen of over te stappen naar een andere partij. Mogelijk sluit Van Schijndel zich aan bij Eén NL, de nieuwe populistische partij van Pastors en Eerdmans.

Van Schijndel (46) kwam vorig jaar tussentijds in de Tweede Kamer. Hij behoorde tot de rechtervleugel van de partij en kwam geregeld in aanvaring met de VVD-fractie vanwege zijn afwijkende standpunten, met name als het ging om vreemdelingen en integratie.

3 REACTIES

  1. In plaats van zich met economische ontwikkelingen bezig te houden, houdt hij zich liever bezig met de etnische minderheden.

    PVDA is de enige partij, die de term “allochtoon” wilt afschaffen. Ik ga mijn best doen om te lobbyen voor PVDA onder het Turkse gemeenschap.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here