Aanval op politie in Istanbul (UPDATE)

3
1

bayram 242173

Istanbul – In de ochtend van donderdag 3 maart is een politiepost in Istanbuls wijk Bayrampasa door drie personen aangevallen met vuurwapens. Er werd daarbij naar verluidt ook een handgranaat geworpen. Het zou om twee vrouwen zijn gegaan, hoewel er berichten zijn over een derde aanvaller.

De aanval lijkt gericht te zijn geweest op een bus van de oproerpolitie die het gebouw naderde.

Nadat een schietpartij met de politie was ontstaan zochten de twee vrouwen aanvankelijk hun toevlucht in een nabij gelegen pand, maar later probeerden ze te voet te vluchten. Daarbij werden ze door de politie doodgeschoten. Bij het schietincident raakten twee politieagenten gewond.

De aanval is nog niet opgeëist, maar lijkt de signatuur te dragen van de DHKP/C, omdat deze radicaal linkse organisatie de politie in Istanbul vaker als doelwit koos. Dat de aanval het werk was van de Koerdische PKK, of de daaraan verbonden Koerdische Vrijheidshaviken (TAK), valt echter evenmin uit te sluiten.

Update: Volgens de laatste berichten zijn de twee gedode aanvallers leden van de DHKP/C.

Istanbul/Peter Edel

3 REACTIES

  1. keur jij dit soort aanslagen af Peter of juicht u ze toe, dit valt namelijk niet uit te maken uit uw texten. ik vindt het onmenswaardig in ieder geval en jij

    • Zucht, zucht, zucht. Wie mijn artikelen zorgvuldig leest wist het al lang, maar ik benadruk nog maar eens dat ik tegen ieder geweld ben. Door wie het ook gepleegd wordt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here