do 18 januari 2018, 03:14 uur

Turkije uitgegroeid tot grote speler op wapenmarkt

wapensTurkije is uitgegroeid tot belangrijke exporteur van handvuurwapens. Dat blijkt uit cijfers van de Verenigde Naties. Volgens het Small Arms Survey, een onafhankelijk onderzoeksproject van het Graduate Institute of International and Development Studies in Genève, is de wereldwijde handel in lichte en handvuurwapens fors gestegen.

In 2001 werd nog voor 2,38 miljard dollar (1,75 miljard euro) verhandeld. In 2011 was dat al toegenomen tot 4,63 miljard dollar (3,42 miljard euro). Vooral de export en import van munitie floreerde, gevolgd door de handel in pistolen en revolvers en die in jachtgeweren.

In 2011 is het aantal landen dat voor meer dan 74 miljoen euro aan wapens heeft geëxporteerd toegenomen tot veertien. In 2010 waren dat er nog twaalf. De lijst van grootste exporteurs wordt aangevoerd door de VS. Turkije is nu toegetreden tot de top 10 van grootste wapenexporteurs. Nederland komt niet voor op die lijst en wordt door de VN gezien als grote wapenimporteur.Er zijn 2 reacties

 1. Hollander
  Geplaatst op 6 juli 2014 om 12:27 pm uur.

  Dit is slechts een druppel in de regen vergeleken met de storm die onderweg is..

 2. sjonnie
  Geplaatst op 13 juli 2014 om 1:59 pm uur.

  wat is het probleem?
  Een ander mag het wel?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste Video: Erdogan veroordeelt bloed...
Het laatste nieuws van Lokum.nl