ma 18 december 2017, 23:10 uur

Centrale bank Turkije in spoed bijeen om Turkse lira

lira.2014De Turkse centrale bank komt vandaag (dinsdag) in spoed bijeen. De onverwachte bijeenkomst volgt op de verdere neergang van de Turkse lira tegenover de euro en de dollar. De lira verloor maandagochtend ruim 2 procent tot meer dan 2,39 lira per dollar. Vervolgens werd een groot deel aan dat verlies weer goedgemaakt, nadat de centrale bank had aangekondigd dinsdag tijdens een buitengewone vergadering een besluit te zullen nemen over de maatregelen die de aanhoudende devaluatie moeten stoppen.

Ten opzichte van de euro werd een nieuw dieptepunt van 3,22 lira per euro bereikt. De lira staat al lange tijd onder druk door de politieke spanningen in Turkije en de toenemende onzekerheid over de financiële en economische kracht van veel opkomende economieën.Er is 1 reactie

  1. hasan
    Geplaatst op 28 januari 2014 om 2:05 pm uur.

    daha’da kotu olsunlar, beterini gorsunler.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste Video: Erdogan veroordeelt bloed...
Het laatste nieuws van Lokum.nl