Centrale Bank Turkije grijpt in

1
1

lira.2014Turkije heeft het belangrijkste rentetarief fors verhoogd, van 4,5 naar 10 procent. De centrale bank wil zo de inflatie beteugelen en de waardedaling van de lira tegengaan. Ook de tarieven voor kortetermijnleningen aan andere banken werd verhoogd tijdens een ingelaste spoedvergadering meldt de NOS

De Turkse lira is de afgelopen tijd fors in waarde gedaald, mede door de politieke onrust in het land. De hogere rente is bedoeld om het aantrekkelijker te maken om in Turkije te investeren. Tegelijkertijd kan de hogere rente de economische groei verder remmen.

De maatregel had meteen effect. De waarde van de Turkse munt schoot na de publicatie van het besluit omhoog tot 2,19 lira per dollar, tegen 2,25 voorafgaand aan het besluit. De lira zakte eerder deze week tot 2,39 per dollar. Dat was het laagste niveau ooit. Lees verder op NOS.nl.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here