Centrale bank Turkije in spoed bijeen om Turkse lira

1

lira.2014De Turkse centrale bank komt vandaag (dinsdag) in spoed bijeen. De onverwachte bijeenkomst volgt op de verdere neergang van de Turkse lira tegenover de euro en de dollar. De lira verloor maandagochtend ruim 2 procent tot meer dan 2,39 lira per dollar. Vervolgens werd een groot deel aan dat verlies weer goedgemaakt, nadat de centrale bank had aangekondigd dinsdag tijdens een buitengewone vergadering een besluit te zullen nemen over de maatregelen die de aanhoudende devaluatie moeten stoppen.

Ten opzichte van de euro werd een nieuw dieptepunt van 3,22 lira per euro bereikt. De lira staat al lange tijd onder druk door de politieke spanningen in Turkije en de toenemende onzekerheid over de financiële en economische kracht van veel opkomende economieën.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here