do 18 januari 2018, 14:47 uur

Politie alert op nieuwe rellen

De Amsterdamse politie houdt de Koerdische en Turkse gemeenschappen in Amsterdam scherp in de gaten uit angst voor tegenacties. Dit nadat zondagavond een Koerdisch centrum was belaagd door Turkse jongeren schrijft Het Parool. Bij de aanval vielen volgen de krant negen gewonden, onder wie vijf agenten.

De Koerden eisen dat de belagers van het cultureel centrum worden opgespoord en gearresteerd. ‘Wij vinden dat de Turkse gemeenschap de schuldigen zelf moet aanwijzen,’ aldus een woordvoerder van de Federatie Koerden in Nederland in Het Parool.

De voorzitter van het Koerdisch centrum in Arnhem heeft maandag bij de politie aangifte gedaan van bedreiging. Medewerkers van het Koerdisch centrum in die stad werden dit weekend meerdere malen telefonisch bedreigd met de dood. Dat gebeurde in het Turks volgens de voorzitter. Maandagochtend was er ook een autobrand en bekladding bij een Turkse moskee in Arnhem.

AT5 meldt dat de Stichting Inspraakorgaan Turken in Nederland (IOT) het geweld van afgelopen zondag heeft veroordeeld. Volgens het orgaan is ‘een kleine groep ultra-nationalisten’ verantwoordelijk voor de ongeregeldheden die zondag ontstonden na een anti-PKK protest. Deze lezing wordt onderschreven door de organisatoren van het protest. Het Inspraakorgaan wil nu met Koerdische organisaties om tafel om verdere escalatie te voorkomen.Laat als eerste een reactie achter!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste Video: Erdogan veroordeelt bloed...
Het laatste nieuws van Lokum.nl