Turks protest loopt uit de hand

5
5

In Amsterdam is een Turks protest gisteren uit de hand gelopen en uitgelopen op een confrontatie met de politie. Honderden demonstranten hielden op het Museumplein een betoging tegen de militante Koerdische beweging PKK. Na de demonstratie liepen tussen de zestig en honderd betogers naar een Koerdisch cultureel centrum aan de Sloterkade in Amsterdam-West.

Daar raakte een deel van hen slaags met de politie. De demonstranten bekogelden het gebouw en probeerden er binnen te dringen. Verschillende mensen raakten gewond, waaronder agenten. Tevens zijn er arrestaties verricht en zou er volgens omstanders geschoten zijn. De groep betogers trok zich na de schermutselingen terug in de stad, waarna het tot relletjes kwam op de Overtoom en het Surinameplein.

De Amsterdamse zender AT5 meldde dat er veel Koerden uit het hele land op weg zouden zijn naar de hoofdstad. Ze wilden naar Amsterdam vanwege de Turkse rellen van zondagmiddag. Overkoepelende Koerdische organisaties hebben de Koerden opgeroepen thuis te blijven.

Ook in het centrum van Rotterdam hebben honderden Turken zondagmiddag gedemonstreerd tegen het geweld van de PKK in Turkije. Daar verliep het rustig:

5 REACTIES

 1. ARNHEM – Onbekenden hebben maandagochtend vroeg de Türkiyemmoskee in de Arnhemse wijk Presikhaaf beklad.

  De politie doet onderzoek, aldus een zegsman maandag.
  Ook werd een busje dat bij de moskee stond in brand gestoken, waardoor het gebouw aan de Eemslaan brandschade opliep.
  Volgens de politie zijn bij de moskee sporen gevonden die wijzen op een poging tot brandstichting.
  Op de muren stond onder meer ‘PKK’. Mogelijk heeft de actie te maken met de huidige onlusten tussen Koerden en Turken in Turkije.

 2. DEZE WEEK ZONDAG PROTEST TEGE PKK IN DEN HAAG. VERGUNNING IS ER AL DUS ZOEK NAAR ‘BULENT TURKER HOLLAND’ OP FACEBOOK HIJ HEEFT PROTEST IN ROTTERDAM GEORGANISEERD EN NU IN DEN HAAG

 3. Subsidiestop voor Koerdische Culturele Centra in Amsterdam…De Hollanders worden eindelijk wakker…Ze verleenden asiel aan Koerden die doden op hun geweten hadden en kregen vervolgens ook nog eens subsidie…hoe dom kun je zijn..

 4. @Gadamer,
  kijk eens op http://www.aivdkennisbank.nl dan lees je dit en nog veel meer!
  ‘Koerdische Arbeiderspartij PKK in Nederland actief met financiering en facilitering
  Sinds 2001 staat de Partiya Karkerên Kurdistan (PKK) op de Europese lijst van terroristische organisaties wier tegoeden moeten worden bevroren. Om die reden is de PKK sinds 2007 verboden in Nederland. De PKK voert een gewapende strijd tegen het Turkse leger in Zuidoost-Turkije en Noord-Irak.’

  De AIVD weet dus al lang wat er aan de hand is maar eindelijk wordt de rest ook wakker! Altijd maar subsidie blijven geven en niet weten aan wie..
  Het komt bijna mijn mond niet uit maar het is ongelooflijk!

 5. Marry

  ik ben ervan op de hoogte. Het is inderdaad niet te geloven dat de PKK jaren en jarenlang gefinancierd werd door Nederland. Wie gaat hier verantwoordelijkheid voor nemen?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here