ma 22 januari 2018, 03:38 uur

EU akkoord met Turkije over vluchtelingen

Illegale vluchtelingen mogen straks door de EU-landen worden teruggestuurd naar Turkije. De Europese Commissie en Turkije hebben hierover overeenkomst bereikt. Eurocommissaris Cecilia Malmström (Binnenlandse Zaken) heeft dat donderdag bekendgemaakt. Volgens haar kan illegale migratie nu beter worden aangepakt.

Malmström prees de „pragmatische en constructieve opstelling” van de Turkse vertegenwoordigers tijdens de onderhandelingen meldt De Telegraaf. Turkije geldt als een belangrijk doorvoerland voor vluchtelingen uit Azië en Afrika. Zij komen via Griekenland de EU binnen. Dat land kan de toestroom niet aan en moest de hulp inroepen van andere EU-landen.Er zijn 2 reacties

 1. hadise
  Geplaatst op 31 januari 2011 om 4:58 am uur.

  krijgt turkije wel steun bj het bestrijden hiervan? zo nee, dan vind ik dat de EU maar zelf moet zorgen voor haar opgetrokken grenzen…het vergaren van rijkdom door de eeuwen heen, ten koste van een eerlijke ontwikkeling eeuwen later elders, heeft zo zijn prijs!

 2. Erhan kurkun
  Geplaatst op 3 mei 2011 om 11:05 pm uur.

  De jong Turken

  IK laat de kraan open en trek jullie plan jullie hebben genoeg met mijn land gerammeld

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste Video: Erdogan veroordeelt bloed...
Het laatste nieuws van Lokum.nl