EU akkoord met Turkije over vluchtelingen

2
1

Illegale vluchtelingen mogen straks door de EU-landen worden teruggestuurd naar Turkije. De Europese Commissie en Turkije hebben hierover overeenkomst bereikt. Eurocommissaris Cecilia Malmström (Binnenlandse Zaken) heeft dat donderdag bekendgemaakt. Volgens haar kan illegale migratie nu beter worden aangepakt.

Malmström prees de „pragmatische en constructieve opstelling” van de Turkse vertegenwoordigers tijdens de onderhandelingen meldt De Telegraaf. Turkije geldt als een belangrijk doorvoerland voor vluchtelingen uit Azië en Afrika. Zij komen via Griekenland de EU binnen. Dat land kan de toestroom niet aan en moest de hulp inroepen van andere EU-landen.

2 REACTIES

  1. krijgt turkije wel steun bj het bestrijden hiervan? zo nee, dan vind ik dat de EU maar zelf moet zorgen voor haar opgetrokken grenzen…het vergaren van rijkdom door de eeuwen heen, ten koste van een eerlijke ontwikkeling eeuwen later elders, heeft zo zijn prijs!

  2. De jong Turken

    IK laat de kraan open en trek jullie plan jullie hebben genoeg met mijn land gerammeld

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here