Visumplicht blijft voor Turkse dienstverleners

2
1

Nederland kan een visum verplicht blijven stellen voor dienstverleners uit Turkije. Het Europese Hof van Justitie heeft in 2009 bepaald dat Duitsland deze visumplicht moest schrappen, maar volgens het kabinet geldt dat niet voor Nederland. Dat meldt Novum Nieuws.

Het arrest zorgde een kleine twee jaar geleden voor ophef in politiek Den Haag. De Tweede Kamer vreesde dat ook Nederland geen visum meer zou mogen eisen van Turkse vrachtwagenchauffeurs, loodgieters, automonteurs en andere dienstverleners. Het toenmalige kabinet beloofde te zullen uitzoeken wat de gevolgen voor Nederland waren van het arrest van het Europese Hof.

In een vrijdag verstuurde brief aan de Tweede Kamer komen minister van Buitenlandse Zaken Uri Rosenthal (VVD) en minister voor Immigratie en Asiel Gerd Leers (CDA) terug op de kwestie. “Conclusie van het nader onderzoek is dat Nederland niet behoort tot de EU-lidstaten die door het Soysal-arrest geraakt worden”, schrijven zij. Het visumbeleid voor Turkse dienstverleners blijft daarom ongewijzigd.

2 REACTIES

  1. Twitter Trackbacks for Visumplicht blijft voor Turkse dienstverleners | TurksNieuws.NL [lokum.nl] on Topsy.com

    […] Visumplicht blijft voor Turkse dienstverleners | TurksNieuws.NL lokum.nl/turkije/2011/01/29/visumplicht-blijft-voor-turkse-dienstverleners/ – view page – cached Nederland kan een visum verplicht blijven stellen voor dienstverleners uit Turkije. Het Europese Hof van Justitie heeft in 2009 bepaald dat Duitsland deze visumplicht moest schrappen, maar volgens het kabinet geldt dat niet voor Nederland. Dat meldt Novum Nieuws. […]

  2. hehe…even bang dat die Turken wel bepaalde rechten zouden krijgen…nog even niet, maar lamng duurt het niet meer. tot die tijd zoveel mogelijk buiten de deur houden…anders worden henk en ingrid boos!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here