do 18 januari 2018, 04:51 uur

Demonstratie gematigde moslims Turkije

Ruim 50.000 gematigde moslims die volgens De Telegraaf lid zijn van de sekte van de alavieten, hebben zondag in de Turkse hoofdstad Ankara betoogd tegen discriminatie. Ze schreeuwden leuzen tegen de regerende islamitische AK-partij. De betogers eisen gelijke religieuze rechten en pleiten voor een seculiere samenleving, waarbij staat en godsdienst gescheiden zijn.Er zijn 2 reacties

 1. kamer
  Geplaatst op 10 november 2008 om 3:03 pm uur.

  de alevieten zullen zeker door de AKP niet gehoord worden. Andere partijen in het verleden beloofden ook altijd van alles, maar na de verkiezingen zien ze de alevieten allemaal als last!

  Wellicht moeten de Alevieten ophouden te denken dat ze ooit als gelijken zullen worden gezien in het land!

  Ze betalen net als alle anderen belasting, maar krijgen i.t.t. de soennitische moslims op geloofsbegied daar niks voor terug. Met belastinggeld van Alevieten worden alleen maar imams opgeleid en moskeeen gebouwd voor Soennieten in Turkije…En dat gaat niet veranderen!

 2. kamer
  Geplaatst op 12 november 2008 om 3:06 pm uur.

  en de verantwoordelijke minister van de AKP had als reactie op een democratische meeting in Ankara waarbij zeer vreedzaam en democratisch werd geprotesteerd en werd gevraagd om gelijkberechtiging en gelijkheid..
  ‘ we moeten niet ingaan op extremisten en hun eisen’ …

  dat zegt toch genoeg…hup, meteen alles en iedereen die een mening heeft die het lastig maakt wegzetten als extreem en extremistisch…dat is echt een ziekte in Turkije waar alle rechtse partijen en centrum partijen last van hebben…

  Er is geen enkele andere groep in Turkije die als gehele groep DE garantie is voor een progressief, democratisch en vreedzaam Turkije…en dat zet je als extreem weg…al die 70.000 mensen die vreedzaam demonstreerden tegen ongelijkheid en extreme islam!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste Video: Erdogan veroordeelt bloed...
Het laatste nieuws van Lokum.nl