Demonstratie gematigde moslims Turkije

2
5

Ruim 50.000 gematigde moslims die volgens De Telegraaf lid zijn van de sekte van de alavieten, hebben zondag in de Turkse hoofdstad Ankara betoogd tegen discriminatie. Ze schreeuwden leuzen tegen de regerende islamitische AK-partij. De betogers eisen gelijke religieuze rechten en pleiten voor een seculiere samenleving, waarbij staat en godsdienst gescheiden zijn.

2 REACTIES

 1. de alevieten zullen zeker door de AKP niet gehoord worden. Andere partijen in het verleden beloofden ook altijd van alles, maar na de verkiezingen zien ze de alevieten allemaal als last!

  Wellicht moeten de Alevieten ophouden te denken dat ze ooit als gelijken zullen worden gezien in het land!

  Ze betalen net als alle anderen belasting, maar krijgen i.t.t. de soennitische moslims op geloofsbegied daar niks voor terug. Met belastinggeld van Alevieten worden alleen maar imams opgeleid en moskeeen gebouwd voor Soennieten in Turkije…En dat gaat niet veranderen!

 2. en de verantwoordelijke minister van de AKP had als reactie op een democratische meeting in Ankara waarbij zeer vreedzaam en democratisch werd geprotesteerd en werd gevraagd om gelijkberechtiging en gelijkheid..
  ‘ we moeten niet ingaan op extremisten en hun eisen’ …

  dat zegt toch genoeg…hup, meteen alles en iedereen die een mening heeft die het lastig maakt wegzetten als extreem en extremistisch…dat is echt een ziekte in Turkije waar alle rechtse partijen en centrum partijen last van hebben…

  Er is geen enkele andere groep in Turkije die als gehele groep DE garantie is voor een progressief, democratisch en vreedzaam Turkije…en dat zet je als extreem weg…al die 70.000 mensen die vreedzaam demonstreerden tegen ongelijkheid en extreme islam!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here