Held moet na 30 jaar alsnog inburgeren

3
1

Hij woont hier al 30 jaar en is zelfs een Vlaardingse held. En toch moet Adam Günay, ondanks dat hij de taal, maatschappij en cultuur goed kent alsnog de inburgeringscursus doen. Dit vanwege zijn Turks paspoort zegt hij tegen het Algemeen Dagblad. Günay is boos en verdrietig tegelijkertijd en noemt het in De Weekkrant ‘gewoon geld weggooien’.

Wethouder Anny Attema geeft te kennen dat ze niet wil reageren op een individueel probleem. Over het afleggen van een inburgeringsexamen door mensen die het eigenlijk niet nodig hebben heeft de wethouder wel iets te zeggen. “Wij kunnen het ons voorstellen dat mensen die eigenlijk al zeer goed zijn ingeburgerd, beledigd zijn, maar het is een wettelijke plicht. Je moet minimaal acht jaar onderwijs in Nederland genoten hebben. We zouden het ook anders willen en hebben dat aangekaart bij minister Vogelaar.”

ADtv sprak met hem hierover (video)

3 REACTIES

  1. inburgeringscursus is nodig voor degene die vaaak tolk of andere hulp (eigen taal) nodig hebben, ook mensen met een nederlandse paspoort,dan is het pas effectiever.

  2. Weer alles op één hoop gooien, je moet 8 jaar onderwijs in nederland hebben voltooid! Nou.. laten ze ook maar is naar veel autochtone nederlanders kijken want die maken er taalkundig ook een rotzooi van!
    Toets mensen dan weet je wie je hebben moet, zoals vrouwen die de kans niet kregen of nog niet krijgen..

  3. onzin,
    resultaat van paniekvoetbal…
    resultaat van het feit dat progressief nederland is gemaakt tot wat rechts nederland ‘ linkse kerk’ noemt…

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here