ma 18 december 2017, 11:54 uur

Turkse premier boycot media

In Turkije is een storm van verontwaardiging opgestoken over de oproep van premier Erdogan om de helft van de Turkse media te boycotten. Deze zijn in handen van mediabaron Aydin Dogan. Diens kranten en tv-zenders beschuldigen de regerende AK-partij van premier Erdogan van corruptie.

De oproep van de premier heeft tot felle reacties geleid van journalisten en de financiële wereld. Erdogan beschuldigt de Dogan-media ervan dat ze een lastercampagne voeren om zijn regering ten val te brengen. Volgens de Turkse journalistenvakbond ‘druist de boycotoproep in tegen de democratie en de rechtsstaat’.Er zijn 5 reacties

 1. aight
  Geplaatst op 22 september 2008 om 9:38 am uur.

  en dit is democratie volgens regerende ak partij die gesteunt
  wordt door europa.

 2. kamer
  Geplaatst op 22 september 2008 om 9:45 am uur.

  Erdogan moet nog leren wat democratie betekent los van zijn eigen invulling van dat begrip…

 3. marry
  Geplaatst op 22 september 2008 om 3:34 pm uur.

  De media kunnen je maken en breken maar je zult er als premier of partij boven moeten staan; oproepen tot boycot en verbieden is voor bange politici. Premier Erdogan zal zelf moeten “staan” voor zijn eerlijkheid. Als hij alleen het land dient heeft hij niets te vrezen.

 4. kamer
  Geplaatst op 23 september 2008 om 12:33 pm uur.

  het is toch duidelijk dat de AK partij alleen maar de wind mee heeft door in hun eentje te regeren. vandaar dat het lijk alsof zij alles goed doen en dat dat echt aan hun ideologie, partijrograma en mensen ligt. Feit is dat zij een dubbele agenda hebben al het gaat om democratie. die is ook bij hen niet voo iedeeen o.a. Alevieten en Christenen merken niks van hun democratie. Ondanks het oprichten van een commissie hiervoor en adviezen die werden uitgebracht. nota bene door hun eigen mensen…(die zijn dan ook opgestapt nu) Zo ook niet de seculiere mensen die zij niet gerust kunnen stellen. een premier en een president zijn er voor iedereen. ook voor diegenen die niet op hen hebben gestemd. Wat zij doen is constant de argumenten van deze mensen negeren en kleineren…

  dus regeren ze maar voort en alles wat hun niet in de weg ligt, wordt efgadaan als onzin en als datniet werkt roepen we op tot boycot of zelfs verbod…

  een premier zou toch moeten weten dat je je zo niet kan uitlaten. dit is waanzin!

 5. Papak
  Geplaatst op 19 september 2011 om 10:27 pm uur.

  de media is de grootste leugen dus weg ermee!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste Video: Erdogan veroordeelt bloed...
Het laatste nieuws van Lokum.nl