Massale babysterfte in ziekenhuis

0
3

In een ziekenhuis in de West-Turkse stad Izmir zijn binnen een etmaal dertien pasgeboren baby’s overleden. Dat meldde het Turkse persbureau Anatolia maandag op gezag van een hoge functionaris, schrijft het Algemeen Dagblad.

,,We doen onderzoek naar de doodsoorzaak”, zei Mehmet Ozkan, hoofd van de plaatselijke gezondheidsautoriteiten. Volgens Ozkan volgt later op de dag een verklaring over wat er mis is gegaan in het staatsziekenhuis Tepecik. Turkse media meldden dat de baby’s, die allemaal te vroeg waren geboren, als gevolg van een infectie zijn overleden.

In juli raakte een ziekenhuis in de hoofdstad Ankara in opspraak nadat binnen vijftien dagen 27 baby’s waren overleden door infecties. Volgens Turkse media was dat te wijten aan een gebrekkige hygiëne.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here