wo 17 januari 2018, 19:10 uur

In Turkije gegijzelde toeristen weer vrij

De drie Duitse bergbeklimmers die begin juli in Oost-Turkije waren ontvoerd, zijn vrij. Dat heeft het Turkse ministerie van Buitenlandse Zaken zondag bekendgemaakt. De drie zijn in handen van het Turkse leger en in goede gezondheid, aldus een woordvoerder.

Details over hoe zij zijn vrijgekomen, zijn nog niet bekend. De drie maakten deel uit van een Duitse expeditie op de berg Ararat (5137 meter), op de grens met Armenië en Iran. Hun kamp op 3200 meter hoogte werd 8 juli overvallen door leden van de separatistische terreurbeweging PKK. Die eisten dat Duitsland maatregelen tegen de PKK terugdraait.Er is 1 reactie

  1. kamer
    Geplaatst op 21 juli 2008 om 1:58 pm uur.

    fijn dat het goed is afgelopen. Hiermee geeft de PKK weer te kennen dat ze niet terugdeinzen voor het schenden van de rechten van burgers en dat hun heilige doel voor hen belangrijker is dan wat dan ook. Zelfs als het mensen betreft die er niets mee te maken hebben…Geen goeie actie!

    Als je beweerd op te komen voor mensenrechen en de rechten van koerden bevecht je dat i.i.g. niet door de rechten van anderen te schenden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste Video: Erdogan veroordeelt bloed...
Het laatste nieuws van Lokum.nl