Homo slachtoffer eerwraak in Turkije

8
10

In Turkije is het eerste slachtoffer van homo-eerwraak gevallen. De 26-jarige student Ahmed Yildiz, de posterhomo van Turkije zoals hij wel wordt genoemd, werd vorige week neergeschoten toen hij een café aan de Bosporus verliet schrijft De Pers.

De ernstig gewonde student probeerde nog aan zijn aanvallers te ontkomen in zijn auto, maar hij verloor de controle over het stuur, ramde de vangrails en overleed kort daarna in het ziekenhuis.

Volgens zijn vrienden is hij het slachtoffer van de eerste homo-eerwraak in Turkije. Yildiz vertegenwoordigde vorig jaar zijn land op een grote internationale homo-bijeenkomst in San Francisco.

8 REACTIES

 1. En dan vinden de Turken het nog raar dat we Turkije niet in de EU willen…
  Laat dat land eerst maar eens fatsoenlijker worden en die rare machocultuur afleren.

 2. Hier het bericht dat de wereld rond gaat via The Independant…

  http://www.independent.co.uk/news/world/europe/was-ahmet-yildiz-the-victim-of-turkeys-first-gay-honour-killing-871822.html

  De AKP zou nu i.p.v. de homorechtenorganisatie proberen te verbieden (waar ze nu mee bezig zijn) juist aan moeten tonen dat ze inderdaad een democratie voor iedereen voor staan…Kwetsbare groepen in de samenleving moeten zij steunen. je kan niet pleiten voor de hoofddoekrechten van de een als je tegelijk organisaties als lamba die vele jonge homo’s en hun gezinnen willen helpen probeert te verbieden. Vrouwenrecenorganisaties, organisaties die de mensenrechten van wie dan ook proberen te bevechten, moeten onvoorwaardelijk worden gesteund door de regering…nog een lange weg te gaan in Turkije, maar men komt er wel. Deze kwestie van de homo’s in Turkije maakt duidelijk dat hoe zichbaarder groepen en issues worden, hoe harder het geweld daartegen ook wordt. En helaas worden rechten altijd bevochten en zal er helaas ook veel leed aan voorafgaan…

 3. sander lul niet als niet weet hoe turkije is mafkees in turkije heb je meer homos lesbisch dan hier word gewoon geaccepteert….en turkije wilt de eu niet eens in….alles is een spel politiek leer eerst wat politiek is en kom dan lullen mietje…omdat een nederlander in thailand word opgepakt voor kinderporno zeggen wij toch ook niet laat hollanders maar eerst afleren dan ze geen sex horen te hebben met kleine kinderen mafkees denk eerst na voordat je wat zegt

 4. Beste Kamer. Zolang Akp aan kop is gebeurt niets van degene die jij heb geschreven. Ik wacht met hoop af wanneer we net als fghanistan/Arabieen worden. En dan gaan we gelukkig naar de middeleeuwse tijd. Waar we kunnen onthoofden

 5. Och och och sander,, weer zo’n domme boer die niet weet waar die over lult.
  Ik ben net terug uit turkije en heb veel homosexuele gezien (heb er niets tegen) en er was niets aan de hand, ze konden gewoon doen en laten wat ze wilden en het werd geaccepteerd. (en dat moet ook)
  Als hier in NL supporters een homo cafe met een aantal homo’s er in helemaal naar de tering slaan met blijvende letsel voor het leven zeg je dan ook niets sander????? of lees je geen krant??? oja sorry aangezien de verhaal van hierboven weet je niet veel beter en denk ik dat je je dorp niet eens uit bent geweest.
  En trouwens ersin heeft ook gelijk, dat er in Noord en Zuid Azie veel sexuele handelingen word gedaan met kinderen en de meeste personen die zijn opgepakt hebben een NEDERLANDSE AFKOMST. Nee sander daar denk je verder niet aan en dat zijn ook mensen de uit het NL Europese tak komen en die de NL normen en waarden kennen.
  Ach ja zo zijn er mensen die poep lullen en sander voor jou, denk eerst na voordat je wat zegt en je bent zeker niet verder gekomen dan dat dorpje van je SUKKEL!!!!!!

  Herkese SLM murat..

 6. Beste Sander,

  blijf jij je maar lekker druk maken om Turkije terwijl je eigen land naar de knoppen wordt geholpen door de Polen, Bulgaren en Roemenen.

 7. @ Murat,

  even los van het feit dat ik het het je eens ben dat de reactie van Sander erg kortzichtig en selectief is. (vastgesteld is door meerdere organisaties dt homo’s het in Roemenie, Bulgarije en zelfs lnden als Griekenland en Polen en Hongarije het soms wel nog moeilijker hebben. In ieder geval met de politie die hen niet beschermd tegen conservaieve groepen die hen zelfs overal te lijf gaan. maar ook sociaal. Wat dat betreft heeft Turkije alleen al in Istanbl een mega homo-scene waar van alles gebeurt en veel sociale vannetten bestaan.

  Maar ik moet jou reacie ook nuanceren. Zo goed hebben de Turkse homo’s het nou echt niet In Turkije. Daarvoor kn je niet alleen uitgaan van wat JIJ ziet, maar zou je moeten praten met de Homo beweging (lambda, Kaos of BGLT) die namens alle homo’s kan praten (en niet een selectie van vakantievierende homo’s, want dat is maar een klein deel van het totale aantal homo’s van wie de meeste dat niet kunnen betalen)

  al zijn er veel homo’s in Turkije, dat betekent nog niet dat ze worden geccepteerd. Op de site van Lambda staat een goede analyse van hoe het precies werkt in Turkije.

  Het is een rare situatie maar volgens de wet is homo zijn niet strafbaar, maar er is ook geen enkele wettelijke basis voor anti discriminatie van homo’s. Zo kunnen alle banen worden geweigerd als je openlijk homo bent en je kunt er niets tegen beginnen. Een overheidsfunctie als openlijke homo kan je helemaal vergeten en als je bent omgebouwd moet je of veel geld hebben of een beoemde TV persoon zijn, want anders is de prostitutie het enige beroep waar je in kan werken en dan zijn de verhalen ook bekend. (Politie al pooier en als martelaar)

 8. Beste kamer,,

  Je hebt zeker gelijk in deze zaken en homo zijn in turkije is moeilijker dan in NL maar waar het mij om gaat is dat wanneer (helaas) een homo word vermoord in turkije dat het meteen word opgeblazen terwijl (weer helaas) wereldwijd dagelijks of wekelijks homo’s worden vermoord en zodra het in turkije gebeurt meteen alle toeters en bellen afgaan.
  En kamer jij praat ten minste met intelligentie (respect) en ik irriteer me gewoon aan mensen die zonder na denken een reactie plaatsen, en dan meteen over de EU beginnen dat turkije er niet hoort is wel een hele makkelijke reactie.
  Wat ik wil zeggen is dat het zeker moeilijk is om homo te zijn in turkije maar trek de EU lidmaatschap er niet bij want anders horen Roemenie, polen, Hongarije ect.. er ook niet bij want daar in die landen is het net zo moeilijk om homo te zijn want IK vind dat het daar een en al een corrupte zooi is..
  Hoort dat ook bij de EU ???????

  M.v Groeten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here