In Turkije gegijzelde toeristen weer vrij

1
5

De drie Duitse bergbeklimmers die begin juli in Oost-Turkije waren ontvoerd, zijn vrij. Dat heeft het Turkse ministerie van Buitenlandse Zaken zondag bekendgemaakt. De drie zijn in handen van het Turkse leger en in goede gezondheid, aldus een woordvoerder.

Details over hoe zij zijn vrijgekomen, zijn nog niet bekend. De drie maakten deel uit van een Duitse expeditie op de berg Ararat (5137 meter), op de grens met Armenië en Iran. Hun kamp op 3200 meter hoogte werd 8 juli overvallen door leden van de separatistische terreurbeweging PKK. Die eisten dat Duitsland maatregelen tegen de PKK terugdraait.

1 REACTIE

  1. fijn dat het goed is afgelopen. Hiermee geeft de PKK weer te kennen dat ze niet terugdeinzen voor het schenden van de rechten van burgers en dat hun heilige doel voor hen belangrijker is dan wat dan ook. Zelfs als het mensen betreft die er niets mee te maken hebben…Geen goeie actie!

    Als je beweerd op te komen voor mensenrechen en de rechten van koerden bevecht je dat i.i.g. niet door de rechten van anderen te schenden!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here