ma 18 december 2017, 17:49 uur

Frankrijk blijft Turkije blokkeren

In zijn verkiezingscampagne was al duidelijk dat Nicolas Sarkozy tegen de toetreding van Turkije in de Europese Unie is. Het was bekend dat hij de onderhandelingen daartoe zou tegenhouden en doet dat nu zelfs in een veel eerder stadium dan dat hij in eerste instantie had aangekondigd. Na zijn aantreden als president verklaarde hij dat er “geen plaats voor Turkije in de EU is.” Wel beloofde hij dat in het najaar het toetreden op de Europese agenda komt te staan.

De Duitse Bondskanselier Angela Merkel wil juist wel de stilgelegde onderhandelingen voortzetten. Diplomaten in Brussel maken zich zorgen over deze houding en vrezen dat er een kloof zal ontstaan. Eurocommissaris Rehn zegt dat Turkije juist een democratisch voorbeeld is van de moslimwereld en noemde Turkije een stabiele factor in het Midden-Oosten. Hij vreest daarom ook dat de houding van de Franse president een schadelijk effect heeft.Laat als eerste een reactie achter!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste Video: Erdogan veroordeelt bloed...
Het laatste nieuws van Lokum.nl