Gül haalt fel uit naar VS en Irak

24
4

De Turkse minister van Buitenlandse Zaken Gül heeft fel uitgehaald naar de Verenigde Staten en Irak. Volgens Gül doen beide landen niets aan de aanwezigheid van de PKK in Noord-Irak. Dat meldt de Turkse zender NTV.

Koerdische rebellen voeren regelmatig aanvallen uit op Turkije om zich vervolgens terug te trekken in het bergzame noorden van Irak.

Gül heeft gedreigd dat Turkije zelf ingrijpt als de VS en Irak dat nalaten. De VS zijn tegen een Turkse inval in Irak. Ook de NAVO en Irak zien niets in een Turks ingrijpen.

24 REACTIES

 1. Ik denk dat als Turkije Koerdistan-Irak aanvalt, dan vergeet hij dat hij zich confronteert niet alleen met de PKK, maar ook de koerdische regering (Leger) en vergeet niet, ook tegen zes miljoen koerden in dat gebied.

  dit kan ook leiden dat de koerden in Turks-koerdistan zich ook hier bij de koerden in Iraakse- Koerdistan aan sluiten.

  Een nederlaag zou turkije zeker op rekenen, dus is het beter om toch met dialoog problemen op te lossen, i.p.v. met wapens. de tijd van wapens is voorbij, mensen moeten na denken dat wapens het probleem alleen maar erger maakt.

  Ik hoop dat de turkse regering eerst heel goed over na denkt, voordat hij een stap verder neemt en zeker zich niet laat beinvloeden door die turkse generaal (Yaser Bukyet), want deze man gebruikt nog steeds de ideologieen van de Ottsmanserijk, die in deze tijd perk helemaal niet meer van toepassing is.

 2. Gewoon ingrijpen, als Amerika voor eigen belangen vanuit duizenden kilometers Irak kan binnen vallen moet Turkije dat ook zeker doen…genoeg onschuldige mensen vermoord in Turkije door de terroristen! Nu en dan meteen goed alle terroristen daar opruimen!

 3. Turkije moet irak binnen vallen tot dat al die terroristen uitgeschakeld wordt.anders komt daar nooiet vrede.amerika denkt alleen maar aan zich zelf.als in amerika bom ontploft dat is terrorist dan gaan ze afganistan en irak plat bombarderen.maar als in Turkije bom onploft dan mag turkije niets doen.is dit nou eerlijk.waar zijn u.s.a mee bezig.? olie.of niet soms.Turken zijn wakker geworden hoor.

 4. Ten eerste, ik weet niet waar je die info vandaan haalt, maar Turks-koerdiestan bestaat niet vriend. Heeft nooit bestaan en zal nooit bestaan.

  Ten tweede, is het niet lastig om met dialoog problemen op te lossen, zoals jij het hebt verwoord, terwijl er dagelijks Turkse militairen gesneuveld worden in de bergen? Waarom brengt de media dit nooit naar voren?

  Dus begin hier maar eens over na te denken, kijken hoe je dan piept.

 5. Rebin,

  Heel leuk jouw visie. In Turkije wonen alleen maar Turkse staatsburgers, met verschillende afkomsten.

  Als de Turken, van koerdische afkomst een afscheiding wilden, dan hadden ze dat toch veel eerder kunnen realisren.

  En die twee ‘koerden’ in Noord-Irak zijn geen vertegenwoordigers van mijn Koerden die ik ken….

  En die meneer is heet geen Yaser Bukyet, maar Yasar Buyukanit, hij zorgt ervoor dat de Turkse grondgebieden gehandhaafd blijven en dat wij geen ‘opstandelingen’ meer kunnen uitstaan die een verdeling van Turkse grenzen willen.

  En Rebin, je vergeet de sterkte van het Turkse leger. Ik zal daar niets over zeggen, omdat je mij dan ook heel onheus gaat bejegenen. Maar je bent vrij om te zoeken naar de grootste en de sterkste legers van de NAVO…….
  Koerdistan heb ik nog niet gezien op die lijst….en ook niet ‘die sterke manschappen”van Barzani en Talabani…dus volgens mij is er een misverstand…..

  Wij zeggen in het Turks altijd….AGZI olan KONUSYOR….iedereen met een mond, zegt wat…..dat is nu ook het geval…..Jij hebt jouw mening verkondigd.,..en ik die van mij….succes met je opstand…..

  Diba

 6. Kardesler,

  Bu boluculeri muhatap almayin.Bizim capulcularlan, bebek katillerinlen, teroristlerlen isimiz ne.

  ..birakin zirlasinlar dursunlar..Wij weten wel beter.

 7. @ Clarence Diba

  Wie kwam laatst smeken bij barzani en talabani dat de pkk wapenstilstand moet aankonidigen?

  Dat waren jou leiders vriend, die achter de gordijnen barzani en talabani gingen smeken.

  O ja over de sterkte van het turkse leger,

  Hoelang vechten jullie met je leger van 100.000den soldaten tegen paar duizend vrijheidstrijders, hahahah je maakt me nu echt aan het lachen. Sinds 1984 vechten jullie tegen paar duizend pkk strijders en hebben jullie hen kunnen uitschakelen? nee!

  Voordat een vrijheidstrijder van ons om het leven komt, komt 10 van jullie om!

  Je ziet dingen, wat er niet zijn en je zegt dingen, die er ook niet zijn.

  O ja wij koerden zijn nooit te verslaan door zulke bezetters, onderukkers als Turkije Knoop dit goed inje orgen!

  Heb je wel eens gehoord hoe de koerden saddam gingen weg jagen in 1991? ze hebben het leven van elke soldaat van de bezetters zuur maken.

  Is dat je voorbij gegaan? Vast!

 8. turkije moet de grenzen versterken voor illigale toestroom van koerdische rebellen. door irak binnen te vallen wordt het probleem veel erger of je valt je buurland aan met wederzijdse samenwerking. helaas is dat niet het geval. als turkije besluit alsnog het koerdische gebied aan te vallen dan is dit het begin van een nachtmerrie. haat jegens turkije wordt groter waardoor meer koerden zich gaan aansluiten bij de rebellen met alle gevolgen van dien zonder de problemen opgelost te hebben. de vs en irak keren zich ook tegen turkije wat de situatie nog erger maakt.

 9. Atni_fb:

  Tarkan:

  Zoals jij in je verhaal vertelt, als Amerika dat mag, mogen wij ook.

  Zoals jullie zeggen , is elke mens dat zich tegen Turkse regering verzet, is gelijk bestempeld met terrorist.

  Maar ga je dan niet nadenken waarom deze mensen zich verzetten en om wat voor redenen?
  Vraag dat maar eerst aan jouw Dictaturisch regering, want hij weet heel goed waarom, maar hij zal je de waarheid nooit vertellen en ik zal je nu vertellen waarom deze mensen zich tegen Turkse regering verzetten:

  1. In Turkije wordt alleen maar een volk, een taal en een vlag erkent en dat is Turks, terwijl in Turkije 25 000 000 miljoen koerden wonen, en deze mensen spreken Koerdisch en hebben een eigen cultuur en eigen vlag en niet die Turkse vlag van jullie, maar van Koerdistan. Google maar ff voor de Koerdisch vlag, dan kom je het zelfde vlag van de koerden in Turkije, Irak, Iran en Syrië tegen, maar neem wel ff de moeite om wat wijzer te worden.
  2. De koerden mogen hun taal niet spreken, hun kinderen niet Koerdisch benoemen, geen Koerdische taal onderwijs volgen. Vind je dat Democratisch of juist ,Laat ik voor je het antwoord op geven (Dictatuur en onderdrukker).
  3. Ze worden overal in Turkije gediscrimineerd voor hun afkomst en nog steeds ziet Turkije niet in om Koerdische volk te erkennen die in Turkije wonen, mijn compliment voor een dictaturisch regering.
  4. volg jij nooit het nieuws, of beter gezegd je volgt het nieuws van de Turkse staat, die alles met 360 geraden naar leugens verdraaid wordt. Lees ook maar een keertje een onafhankelijk nieuws bericht, dan word je een stuk wijzer dan nu.
  5. Je praat over onschuldige mensen die vermoord worden, lees je nooit hoe de koerden in Turkije behandeld worden en hoe de Turkse leger de Koerdische dorpen binnen valt en verbrandt en de mensen deporteert met de hoop dat ze verturk worden en al hun bezettingen stelt, ben je daar trots op zeker als een turk, of moet je dood schamen lijk me.
  6. Die mensen de deporteert wordt, zijn die mensen die de bergen op gaan en zich vervolgens verzetten tegen de dictaturisch beleid van jou regering en mensen onderdrukken en vermoorden, als ze niet op stemmen om in de Turkse regio te gaan wonen.
  7. je geef je zelf alle recht als een turk, zoals de zogenaamde Turkse regering dat hij Democratisch is, maar ik denk een verdraaide versie van democratisch of Democratie zoals die versie van Hitler.
  8. Als Turkije ZUID-KOERDISTAN aanvalt, dan boekt hij de grootste nederlaag die de turken ooit in hun geschiedenis hebben mee gemaakt, net zoals hoe Israël Libanon vorige jaar binnen viel, met als resultaat= NIKS BEREIKT, NEDERLAAG en voor de rest van de wereld voor schut staan.
  9. Het zou heel mooi zijn alles jullie eerst de term Democratie goed begrijpen wat het eigenlijk inhoudt en onder de knie krijgen, en kijken of het bevolking bereid is om dat toe te passen. Maar de term democratie is bij jullie anders beschreven in de grondwet, namelijk, onderdrukken, mensen rechten schenden, dorpen plat branden helaas.
  10. Een eventueel aanval op ZUID-KOERDISTAN, betekent voor Turkije einde EU lidmaatschap, hoewel dat nu al sprake van is.
  11. Over een vraag van dat ZUID-KOERDISTAN volgens jullie niet bestaat, Ik zou zeggen ga maar kijken, wij hebben een Koerdische regering, vlag, cultuur, rechten, eigen grenzen en ook EEN GRONDWET, niet zo als die van jullie, die alleen maar mensen straft, omdat ze een andere taal spreken. Surf maar naar deze linken, dan word je wel iets wijzer van dan wat je nu bent en ook voor de gene die dat als een Nachtmerries ziet, dat wij ons zelf kunnen regeren.
  12. Die mensen die op de bergen zijn en voor hun rechten vecht, heeft de Turkse regering aan zich zelf te danken hoe hij zijn beleid voert, tegen de koerden.
  13. Jullie denken dat als jullie die mensen die op de bergen zijn en vechten tegen een dictatuur uitschakelen dat het aan van de oorlog is, integendeel als ze volgens jullie er niet meer zijn, dan verzeker ik jullie dat binnen een paar maanden die berden weer vol worden met de Peshmerga’s, maar dat is helaas wat de Turkse regering niet bij nadenkt, dat de bergen alleen maar voller worden met Peshmerga’s en dus= meer aanvallen op de soldaten van jullie.
  14. Een dialoog is het beste oplossing voor zo een kwestie, maar dat komen de Turkse regering later toch wel achter of ze moeten wakker geschud worden door de Turkse bevolking.

  http://nl.wikipedia.org/wiki/Koerdistan
  http://nl.wikipedia.org/wiki/Koerdische_Autonome_Regio#Bevolking

  Osmanli torunu

  Jouw eerste vraag kun je het beste surfen naar die twee bovenstaande links.

  Jouw tweede vraag is er worden dagelijks militairen gesneuveld in de bergen en Waarom de brengt de media dat nooit naar voren?

  Ten eerste als je oorlog voert, is het normaal dat beide partijen verlies leiden en dus soldaten het slachtoffer van worden, ik bedoel je kan niet een oorlog voeren met 0,00 verlies leiden.
  Ten tweede waarom de media dat niet bekent maakt, die vraag kan jij het beste aan de Turkse regering vragen, aan de Koerdische kant wordt jaarlijks altijd bekent hoeveel verlies ze het hele jaar hebben geleden en ook de kant van Turkije. De Turkse regering is bang om dat bekent te maken om demonstratie te voor komen en de waarheid te vertellen hoe erg dit oorlog is.

 10. Clarence Diba

  Wij als Koerden zijn een natie en een volk en spreken een taal met verschillende dialecten. Wij hebben drie leiders:
  (Barzani, Talabani en Ocalan).

  Deze leider vertegenwoordigen het koerdisch volk en niet een deel van Koerdistan, mar GROOT KOERDISTAN heet dat bij ons. willen offeren onze bloed tegen een regiem dat Fashisim en bezetters is. hier zal nooit een einde aan komen, zo lang de Turkse regering de Koerden niet erkent. jij hoeft geen woordvoerder te zijn voor de Koerden die je kent, want zij hebben zelf een mond.

  Over de sterkte van de turkse leger gesproken:

  met 200 000 Slodaten kunnen jullie sinds 1984 de Pkk niet uitschakelen met een paar duizend Peshmerga’s, dat heb je leuk geformuleerd, maar ik krijg toch de indruk dat ze niet echt goed genoeg zijn opgeleid in de leger.

  als je zo zelf verkerd bent over het niveau van de Turkse leger, waarom kunnen zo ons niet verlsaan, al jaren proberen jullie ons te verslaan, resultaat= 10 doden aan de tukse kant en een paar van de koerdische kant.

  Als wij Saddam Hussein verslagen hebben, die net zo Fashism is als alle andere bezetter van nu, wie is nu de Turkse leger die tegen ons vecht, met een paar Kalashinkof kunnen wij een bezetters verslaan, laat staan als wij over moderen wapens beschikken.

  Als je wat in vervolg schrijft, schrijf dan a.u.b in Nederlands, zodat ik je versta.

  Dagirkar kaat la kurd Nabatawa.

 11. Ik ben een koerd, maar ben teneerste een turk.
  Ik heb een turkse bloed waar ik niet van schaam.
  Ook zou ik zeggen tegen de koerden met die stomme gedachtes ”vergeet je afkomst niet”.
  Je bent voor je een koerd bent een mens, daarna een turk
  & dan pas een koerd.
  Ik snap ook niet waarom jullie nou onderscheidt maken tussen de mensen.

 12. Roshgar, zonder Amerikaans hulp hadden jullie Saddam ten eerste nooit kunnen verjagen.

  Saddam is heeft veel steun gehad van de Amerikaanse Elite en heeft het leven van de Koeden zuur gemaakt. Nu hij niet meer van dienst hoefde te zijn aan de Amerikanen, hebben ze hem buiten spel gezet.

  Jongen wordt wakker, de Koerden in Irak zijn gewoon het de volgende pion van de Amerikanen.

 13. beste mensen,

  helaas moet ik reageren op alle argumenten die mijn Iraaks of Turkse vrienden van koerdische afkomst hier hebben gebruikt.

  Turkse leger probeert al jaren tevergeefs wat te doen aan de PKK. Maar dat moet gebeuren binnen de wettelijke kaders, en zonder het vermoorden van onschuldige burgers.

  Het heeft geen zin om hier ergens serieus op in te gaan. Omdat jullie toch vol zitten met de PKK propaganda die je van huis uit hebt gekregen.

  Voor alle duidelijkheid. Turkije is nooit in oorlog geweest met een Koerdistan, of de PKK. Dus er is op dit moment ook geen oorlog. Wel zijn er vijandige aanvallen, van PKK strijders die de Turkse soldaten aanvallen met allerlei apparuut die zij op afstand gebruiken. Dus er is geen sprake van een veldsclag ofzo.

  Een bommetje plaatsen, of op op afstand een bommetje laten afgaan is iets anders als OORLOG voeren. Dus de sterkte van de Turkse leger heeft hier ook geen invloed op.

  By the way staan de Koerden of hoe jij het ook wilt noemen niet te trappelen om een Koerdistan te stichten op Turks grondgebied. Iedereen is blij om in Turkije te levren.

  Een argument voor jullie doelloze visie is het feit dat het bij ons heel normaal is om te trouwen met Azeris, Cerkezen en Koerden. Niemand die daar moelijk over doet.

  Het is altijd heel vreemd om hier in Nederland propaganda tegen te komen van dit soort organisaties die tegen de Turkse staat zijn omdat die fascistisch zou zijn….dat is jouw mening…….ik daar niet op in…omdat je toch geen waarde zult hechten aan mijn re actie.

  Saddam is niet verdreven door jullie of door Talabani of door Barzani…Door die No fly zone is Saddam vleugelam gelegd door de NAVO en de VS. Daardoor kon Saddam geen druk meer uitoefenen op Noord Irak. Dus de Koerden daar hebben gene fuck gedaan.

  Ik wens je echt alle succes met je eigen theorien en jouw manier van interpreteren.

  Apo Barzani en TALABANI mogen van mij allemaal een eilandje krijgen ergens in de buurt van de Noordpool…..zo kunnen ze elkaar gaan nemen ipv de onschuldige dames en jonge meiden die ze met allerli leugens hebben misbruikt om te dienen voor hun vaderland…………

  Zorg voor je medemens……….zorg voor iedereen…………….

  Diba

  BIJI SERO TURKIYE

 14. Beste turkse broeders.

  Ten eerste schaam ik me voor deze gehersenspoelde Sorani’s.
  Ten tweede verzoek ik jullie hun niet serieus te nemen. Want in Turkije zijn wij allen 1 volk en zullen gezamenlijk tegen de PKK vechten. De PKK maakt immers geen onderscheid tussen koerden, turken of arabieren etc… Hun tactiek is om chaos te creëren en investeringen in het oosten van turkije te verhinderen zodat ze de Turkse staat kunnen aanwijzen en zeggen; “kijk turken maken onderscheidt, doen niks voor jullie koerden….. blabla”
  PKK heeft vele leraren en imams ook vermoord… Waarom??
  Om zo de bevolking in het oosten van Turkije dom te houden en de Islam te dwarsbomen. Want een moslim doet een andere moslim geen kwaad. Wisten jullie dat Griekenland al begonnen is in Noord-Irak de Koerden te Kerstenen (Christelijk maken).
  Onze oude geloof voor de islam was Zardoshtizm. De PKK verheerlijkt het geloof van Zardosht.
  Er zijn zoveel dingen te zeggen, maar helaas zijn mijn koerdische rasgenoten helemaal gehersenspoeld. Ik zit zelfs te twijffelen of het wel rasechte Koerden zijn.
  Turkse broeders neem deze brainwashed people niet serieus.

 15. Gelukkig dat ik als rasechte Nederlandse nog aan het einde wat normale reacties tegenkom! Die van Vrije Koerd en Diba..dankjewel. Het is begrijpelijk dat meningen hierin verschillen, jullie roots spreken allemaal een woordje mee, maar elkaar zo verketteren kan toch niet. Ik als Christen heb geleerd goed en liefdevol met mijn naaste (lees ook Turk, Koerd vs) om te gaan en ik denk dat jullie dat ook wordt voorgehouden in de Islam. Ja Murat, we zijn eerst mens, dan pas Turk, Koerd of Nederlander (dat zijn jullie ook denk ik!) Lieve groet van Marry

 16. ik schaam me helaas voor zo koerd als jij die zijn volk en land verkoopt aan andere, ik heb me ook afgevraagd of je ook echt koerd ben of doet als of.

  ik ben niet iemand als jij die zijn land en volk verkoopt aan andere. dan noemen wij in het koedisch JASHHH, Huurlingen.

  als turken je boer zijn, waarom schenken zij jou niet die rechten om je kinderen niet een koerdische naam te geven en in het koerdisch onderwijs volgt?

  wij zijn niet gehersenspoeld, maar vertellenen de feiten.

  ik ben een koerd en mijn vader en over groot vader ook die jaren lang gestreden hebben tegen bezetters.

  maar ja in elke volk heb je tussen in een paar Jashhh die de bezetters aanmoedigen om door te gaan met onderdrukken van koerdische volk. als jij een dag in je leven voor de koerden was opgekomen, dan was je nu heel anders, maar ik betwijfel het of jij ooit in je leven wat voor de koerdisch bevolking hebt betekent.

  succes verder met het verkopen van jouw volk, maar zeg niet dat je een koerd bent!!!!!

 17. Stel nou voor dat er een Kurdistan zou zijn he.

  Een land tussen de schurke staten Syrië Iran, Irak (als die nog zou bestaan) en Turkije(yep helaas voor sommige koerden ook een schurke staat of zoals een van de gebruikers hier formuleert waar de regime Fashism is:-))

  Het zou een Land-lock staat zijn, dus zonder enige toegang tot zee.
  En dan kunnen ze hoog of laag springen maar ik denk niet dat Turkije Iskenderun weg zou geven aan een toekomstig koerdistan (zoals vele fictieve koerdistan mappen sugereren dat dat de poort voor het land moet zijn)

  Wat hebben we nog meer over een staat geruïneerd door zijn eigen terrorisme. Geen idustrie, geen scholing, want die zijn dankzij het terrorisme naar de knopen geholpen in zuid-oost Turkije.

  Het zal een land zijn vol met olie. Dus de VS, Iran, Al-Qaida of andere belanghebbenden zullen het erg jummie vinden om daar hun neus in te steken.

  Het zal voornamelijk een onopgeleide volk zijn. Laten we eerlijk zijn de opleidingsgraad is er niet erg hoog. Universitaire instituten zal het ook niet hebben. Een pluspunt wel potjandorie ze zouden eeeindelijk onderwijs in hun eigen taal hebben, om vervolgens daarmee astronomie in het koerdisch aan Oxford te studeren:-S

  En ze kunnen dan eindelijk hun kinderen koerdische namen geven, want tjah in Fashism Turkije is dat allemaal verboden. Niet dat we al honderdenduizenden mensen hebben die Roji, Berfin of Ahmedo of iets dergelijks heten….

  Het zou een staat zijn met drie strijdende groepen. Sunnieten, Shiiten en Communisten/Socialisten. Goed ik heb hier niet zoveel verstand van maar het mag duidelijk zijn dat er in een land zonder regering en politieke verdeling het wel eens keihard aan toe zou gaan.

  Hmmm. Zou dat nou echt waard zijn. Zou dat de strijd die menig koerd strijdt waard zijn?! Denk daar maar eens over na.
  En weetje denk maar ook gelijk over na over een koerdisch volk die vreedzaam zij aan zij met de Turken leeft. Een koerdisch volk die zonder enig bloed vergieten, terreur of agressie vecht voor haar rechten in Turkije. Voor koerdisch naambehoud, voor koerdisch als bijvak op de lyceum, voor meer democratie in de regio, voor de rechten van hun eigen vrouwen, voor meer educatie van hun kinderen, voor een welvarend bestaan! Een koerdisch volk die es een keer keihard optreedt tegen seperatisten en poraliserende leiders die vrijheid door middel van geweld eisen. Vrijheid en geweld staat zo lelijk in een dezelfde zin. En welk vrijheid? Free first your mind!

  En ga nou niet roepen, ja wij hebben ons trots, we redden het wel zonder jullie, wij vechten al sinds 1984 tegen jullie. tien turken dood tegenover drie koerden…bla…bla bla…bla

  Hou je zelf maar zoet met dat soort verhaaltjes okey;)

  Groet Emine

 18. bir sey diyebilirmiyim??]

  kurd turk kardestir,pkk teror orgutu kallestir.

  sevgi dolu nesil icin bir elfatiha…amin

 19. Ey Rebin,

  lees goed wat er in die link van je staat: Koerdistan (in Koerdisch: Kurdistan) is een niet-staatkundig gebied. En dit is nog een westerse beoordeling over dat gebied. Ik geloof dat jij beter de ware geschiedenis kan onderzoeken van de Turken, dan zal je beter merken dat er niet zo iets bestaat.

  Kijk wat Diba heel mooi heeft gezegd: Wij zeggen in het Turks altijd….AGZI olan KONUSUYOR….iedereen met een mond, zegt wat…..dat is nu ook het geval…..

  Als we jou gedachte volgen kan iedereen een eigen topografie met gebieden als “ALISTAN, VELISTAN, HASANISTAN, OSMANISTAN”

  je begint komisch te worden Rebin dus ik zou mn mond maar houden.

 20. ik ben ook van koerdich afkomst.maar ik ben het niet met je eens. als er een land is moet je er een taal en een vlag hebben,onnodige ideeen en stomme dromen zal alleen maar meer miljoenen mensen dood maken. wn wie gaat er dan winnen ?? de wapenhandeleaar en fabrieken.oja en vergeet niet dat niet alleen in turkiye turken wonen maar over de hele wereld……er zijn miljarden turken.omdat de turken nu die paar rebellen ( teroristen ) niet afmaakt. betekent niet dat ze het niet kunnen maar omdat ze het willen oplossen. de hele wereld heeft de kracht van de turken in CANAKKALE wel gezien!!!!.in europa gaan juist de grenzen open zodat het een land wordt, en jullie willen just grenzen, zou dat beter zijn ???. als je bijvoorbeeld in nederland woont moet je ookgewoon nederlands praten op school .het maakt toch niets uit wat voor afkomst je bent ………..als je menselijkegevoelens hebt maak je geen medemens dood.voor jullie ‘droom’ gaan er miljoenen mensen dood,en dat willen juist somige mensen en jullie rebellen stinken daar in. kijk wat er nu in irak gebeurd…….iedereen maakt elkaar af,broers tegen broers.en dat willen jullie ook in turkiye hebben.voor een stomme doek.als er oorlog komt , dan komt het de eerste honderden jaaren niet meer goed ,jij of je kinderen en kleinkinderen zullen dat niet meemaken.als jullie zo door gaan met jullie ideeen , kijk dan eens naar palastina!!!!!.de koerden kunnen in turkiye studeren en worden wat ze willen, ga jij je gezonde verstand maar gebruiken om de andere koerden te helpen. de grootste wapen is “leren” dat weet je toch.jullie moeten je eerst zien te bevrieden van jullie ‘asiret agalarindan’.ga leren en wordt politie,generaal ,minister,op deze manier kan je je volk helpen, en niet met domme kracht.vrede is het beste!!!!

 21. @ Osmanli torunu

  Met jou/jullie allemaal dus kinderen vanaf 0 in de buik van de moeder tot een bejaarde van jullie valt niet te praten over de koerdische kwestie.

  Want jullie kennen maar 1 waarheid en dat is de turkse waarheid, wat anders niemand kent.

  Heel wereld kent heel ander waarheid en de wereldwijde waarheid kennen jullie niet. dat is jullie probleem.

  Ik kan dagenlang met je discussie voeren en jou kan bewijzen dat die turksewaarheid die jij kent uit niets anders bestaat dan LEUGENS en je so uitlullen dat je opgegeven moment je voorouders gaat bekritiseren waarom ze je zoveel leugens hebben verteld.

  Maar bespaar me de moeite! wat ik ook zeggen is net of ik tegen een muur praat!

  Een muur die alleen maar een krome waarheid (leugens) kent en niet in staat is om eens een keer zijn hersens op te stellen voor de echte waarheid.

  ((Als we jou gedachte volgen kan iedereen een eigen topografie met gebieden als “ALISTAN, VELISTAN, HASANISTAN, OSMANISTAN”))

  Deze opmerking van jou segt al genoeg over je niveau dus neem me niet kwalijk dat ik niet soveel aandacht verspil aan jou stome vergelijking.

  Doe iets met je leven en probeer uit die wereld van je te stappen die alleen maar uit leugens bestaat en maak eens kennis met wereld van echte waarheid met argumenten en harde bewijzen.

  Maar zolang je/jullie die stap niet nemen en niet voor open staan, blijf/blijven je/jullie een onderontwikkeld figuur/figuren waar van niemand de moeite neemt om aandacht aan je te gaan verspillen.

  Advies: Lezen!

 22. Ik ben zelf koerd maar ik moet eerlijk zeggen de kracht van turkije moetten wij niet onderschatten naar mijn mening hebben zij het sterkste leger de reden dat turkije ons niet uitschakeld is omdat hun economie daarvan krimpt ik weet zeker dat turkije een x scheit heeft aan economie en vol tegen ons in zal gaan . Ik ben koerd maar ben ook turk

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here