di 16 januari 2018, 23:55 uur

Donorcampagne informeert moslims

Een speciale donorcampagne voor moslims moet de doelgroep informeren over orgaandonatie. Het Nationaal Instituut voor Gezondheidsbevordering en Ziektepreventie (NIGZ) is afgelopen week met de campagne gestart, maakte het instituut dinsdag bekend.

De campagne is het gevolg van het in 2006 gehouden symposium ‘Islam en orgaandonatie in Nederland’, georganiseerd door Contactorgaan Moslims en Overheid (CMO). Daar werd met religieuze leiders en vooraanstaande moslimgeleerden een verklaring opgesteld.

De kern van deze verklaring luidt dat er, indien wordt voldaan aan een aantal eisen, vanuit de islam geen belemmeringen bestaan voor orgaandonatie. Het materiaal van de campagne is zowel in de Nederlandse als Arabische taal beschikbaar.Laat als eerste een reactie achter!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste Video: Erdogan veroordeelt bloed...
Het laatste nieuws van Lokum.nl