Kerk en moskee gaan samen in Turkije

11
13

KerkMoskeeEen bijzondere ontdekking in Turkije: daar delen een oude kerk en een moskee dezelfde grond, tuin en muren. De vondst werd gedaan bij archeologisch onderzoek in Mardin, een oude stad in het zuidoosten van Turkije. Het is een van de oudste bewoonde gebieden in de regio, al sinds 4000 voor Christus waren er verschillende beschavingen en religies. Dat een kerk en een moskee zo dicht bij elkaar gevonden zijn, is uniek.

De opgravingen in het gebied zijn tien jaar geleden begonnen. De moskee kwam als eerste aan het licht, daarna vond men de kerk. Vanwege de bijzondere ontdekkingen die in Mardin gedaan worden beschouwt men het gebied ook wel als een openluchtmuseum. Bekijk de reportage:

11 REACTIES

  1. Wereldjes? Wat ben jij achterlijk has. Kweenie zeker er waren kerken in europa en amerika waar mensen van vesrchillende geloven samen gingen bidden.

    • Has. Er komt met een mooi voorbeeld ”
      Kerk en moskee gaan samen in Turkije
      !” waarin men vroeger liet zien hoe het kon en dan ga jij even alles weer op scherp zetten. Dat druist juist in tegen datgene wat onder de kopregel staat geschreven. Wil je nu alleen maar ruzie zoeken of zoek je samenspraak? Ik begrijp je houding niet?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here