zo 21 januari 2018, 15:10 uur

Turkije boos om cadeau Chirac

De Turkse minister van Buitenlandse Zaken heeft protest aangetekend tegen de antieke bierpul die de Duitse bondskanselier Angela Merkel als afscheidscadeau gaf aan de vertrekkende Franse president Jacques Chirac.

Volgens Elsevier herdenkt een inscriptie op het deksel van de bierpul de overwinning die de latere keizer Napoleon Bonaparte in 1799 boekte op het Ottomaanse Rijk – de voorloper van het huidige Turkije.

‘Ongepast,’ noemde de Turkse minister van Buitenlandse Zaken Abdullah Gül het cadeau, ‘de EU zou zich eerder met de toekomst dan met het verleden moeten bezighouden.’Er zijn 2 reacties

 1. Turk1975
  Geplaatst op 29 maart 2007 om 7:34 pm uur.

  Dat de Turkse overheid hierover verrast is!
  Eten ze soms pado ’s in de Turkse regering.

 2. Emine
  Geplaatst op 29 maart 2007 om 10:18 pm uur.

  Kom op zeg het is maar een bierpeul. De ene keer willen we niet in rekening worden gebracht met alles wat met de Ottomaanse rijk te maken heeft, bijvoorbeeld de genocide kwestie. Maar oww jeee zodra het om een inscriptie op een lullige bierpeul gaat verdedigen we natuurlijk vol trots de naam van onze voorvaderen. Wie is in gods naam hier bezig met het verleden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste Video: Erdogan veroordeelt bloed...
Het laatste nieuws van Lokum.nl