EU hervat overleg met Turkije

5
2

De EU-landen hebben woensdag besloten het toetredingsoverleg met Turkije te hervatten. Onderhandelaars mogen aan de slag met het tweede van 35 onderwerpen, namelijk industriebeleid. Dat meldt het ANP.

Het overleg met Turkije lag sinds juni stil. Aanleiding was dat Turkije zijn belofte niet was nagekomen om het EU-land Cyprus op enige manier te erkennen.

Tot dusver is maar een enkel thema afgerond: ‘wetenschap en onderzoek’. De Turkse regels hierover voldoen aan de Europese normen. Maar zolang Turkije weigert Cyprus te erkennen, weigert de EU een definitief akkoord te geven.

5 REACTIES

 1. Gewoon een lachertje,
  Eerst wordt gezegd dat de onderhandelingen worden gestopt, als Turkije even dreigt zich terug te trekken uit de onderhandelingen, dan worden de onderhandelingen weer begonnen. Niks meer dan Turkije aan het lijntje houden. Ze willen Turkije dolgraag erbij, maar alleen in de vorm dat de Eu ten goede komt. De EU zal geen bijdrage leveren aan de economie van Turkije en ook zeker niet aan de cultuur.

 2. Turkije moet gewoon keihard van Europa om duidelijkheid vragen. Hij moet zeggen je hebt 3 maanden. Ultimatum. Binnen 3 maanden moet Europa besluiten of zij Turkije wel of niet willen. Zo ja dan moet Turkije een eerlijke proces verlopen waarbij Turkije na dat Proces gegarandeerd de Eu in gaat. Als Europa geen reactie geeft of zegt dat niet te kunnen doen moet Turkije simpelweg een harde besluit nemen en zeggen voorgoed te stoppen met de Eu.

  Daarna kan Turkije een eigen Turkse Naties Pact vormen. Zoals de Eu een Christelijk Pact gevormt heeft.

  Europa heeft strategisch gezien geen Keus dan knielen voor Turkije. Letterlijk. Turkije heeft behalve Europa de mogelijkheid nog drie andere partners te kiezen.

  Turkije kan voor de Turken Kiezen, Kan voor Iran kiezen en kan ook voor Rusland Kiezen…

  Al deze landen hebben macht en olie… Europa heeft alleen een goed ontwikkeld sociale democratie en technologie. Deze Technologie kan je zelf ook importeren, produceren etc. De kern van de macht in de komende decenia zit in de Olie.

  Mehmet

 3. Ik denk dat Turkje ongeveer 15 jaar nodig heeft totdat ie in de EU wordt toegelaten!

  Wat heeft Turkije in godsnaam de EU te bieden?

  Welvaart?

  Een goed ontwikkeld sociale democratie?

  Mensenrechten (Nog steeds worden mensen gefolterd in de gevangissen vandaar all die rechten zaken die turkije verliest en uiteindelijk geld moet uitkeren aan de slachtoffers en bij de meeste gevallen gaat het om de talloze koerden die in de gevangissen zitten?

  Vrijheids van meningsuiting ( Niemand durft met geen woord over een turkse genocide te praten of als die praat dan is het BOEM! en de dader wordt ook nog geerd…… Schandalig

  De grootste problemen met het erkennen van een genocide waar de heel wereld van spreekt en zelfs ook sommige turkse schrijvers?

  Het koerdische problematiek (sinds 1984 tot heden dikke oorlog plus de onderdrukking ervan en het verbieden van allerlei culturele rechten bijv. onderwijs en media of tv station)

  Olie?

  De sterke economie? (Nog steeds Zie je 10 tallen nullen achter een biljet die niks waard is en toeristen nog steeds niet duidelijk is wat all die nullen inhouden. Voor je het weet in een paar jaar tijd zijn er nog 10 extra nullen bij gekomen?

  Ik denk ook nog dat eerder Turkije moet gaan knielen voor EU dan omgekeerd. Aangezien Turkije zoals boven vermeld niets te bieden heeft voor de EU!

  Als Turkije ooit gaat kiezen voor Iran dan is dat wel 1 van de domste optie van jou Mehmet of so heet je?

  Turkije moet blij zijn dat ie jou niet als polieke leider heeft want die verwaade keuze van jou zou het einde betekenen, aangezien Iran nu bijna aan het falen is of die kant opgaat.

  Mehmet kun jij een land als Turkije gezien die punten die hiervoor vermeld zijn binnen 3maanden een land van maken die kanteklaar is voor de toe treden tot EU? Ik dacht het van niet!

  Het motto is dus dat turkije 10 tot 15 jaar nodig heeft om aan de europeese pricipes te voldoen!

  MVG,

 4. Een voorspelling van Nostra Damus staat dat Turkije pas in 2040 volledige Europesche lidmaatschap zal krijgen.
  Nog even geduld Europa lovers.
  Europa gaat jullie bevrijden wacht maar af.

 5. Erdogan c.s. zijn slim genoeg om alle ijzers in het vuur te houden. Zowel ‘goede’ betrekkingen onderhouden met Iran als Israel, zowel met de EU als met de Turkstalige landen in het (verre) oosten. Er zijn meer dan 200 miljoen Turkstaligen in de wereld en hoemeer Turkije met hun woonlanden de culturele en economische betrekkingen aanhaalt hoe belangrijker de rol wordt van Turkije.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here