Turkije boos om cadeau Chirac

2
2

De Turkse minister van Buitenlandse Zaken heeft protest aangetekend tegen de antieke bierpul die de Duitse bondskanselier Angela Merkel als afscheidscadeau gaf aan de vertrekkende Franse president Jacques Chirac.

Volgens Elsevier herdenkt een inscriptie op het deksel van de bierpul de overwinning die de latere keizer Napoleon Bonaparte in 1799 boekte op het Ottomaanse Rijk – de voorloper van het huidige Turkije.

‘Ongepast,’ noemde de Turkse minister van Buitenlandse Zaken Abdullah Gül het cadeau, ‘de EU zou zich eerder met de toekomst dan met het verleden moeten bezighouden.’

2 REACTIES

  1. Kom op zeg het is maar een bierpeul. De ene keer willen we niet in rekening worden gebracht met alles wat met de Ottomaanse rijk te maken heeft, bijvoorbeeld de genocide kwestie. Maar oww jeee zodra het om een inscriptie op een lullige bierpeul gaat verdedigen we natuurlijk vol trots de naam van onze voorvaderen. Wie is in gods naam hier bezig met het verleden!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here