ma 18 december 2017, 15:40 uur

Levenslang voor aanslagen Istanbul

Een Turkse rechtbank heeft vrijdag zeven mensen tot levenslang veroordeeld voor hun betrokkenheid bij aanslagen in Istanbul in 2003. In twee synagogen en bij Britse doelen vielen toen 63 doden.

Tot de veroordeelden behoort de Syriër Louai al-Sakka, een Syriër die een rol zou hebben gespeeld bij terreurnetwerk al-Qaeda in Irak. Eveneens levenslang kreeg de Turk Harun Ilhan, die heeft toegegeven dat hij lid is van al-Qaeda en dat hij heeft samengespannen om de aanslagen te plegen.

Bij de zwaarste terreuraanslagen in de Turkse geschiedenis vielen in november 2003 naast de 63 doden ongeveer 600 gewonden. Ook was er sprake van enorme schade bij de synagogen, het Britse consulaat en een Britse bank.Er is 1 reactie

  1. serdar
    Geplaatst op 17 februari 2007 om 1:44 pm uur.

    de aanslagen in istanbul (Maar ook in Casablanca) worden altijd ‘vergeten’ als het rijtje aanslagen in het westen wordt opgenoemd…

    Het meest grappig en zielig is wel dat in Nederland vaak het rijtje New York, Londen, Madrid en Amsterdam wordt genoemd alsof er in Nederland een terroristische aanslag zou zijn geweest!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste Video: Erdogan veroordeelt bloed...
Het laatste nieuws van Lokum.nl