Turkse bende plundert online rekening

2
5

De Turkse autoriteiten hebben 17 leden van een bende aangehouden die samen met Russische virusschrijvers 300.000 dollar van honderden online bankrekeningen wisten te stelen.

De Russen gebruikten spyware om de logingegevens van de online bankrekeningen te achterhalen, die dan werden doorgespeeld aan de Turkse criminelen. De virusschrijvers ontvingen voor hun diensten 10% van het gestolen bedrag.

In januari klaagden honderden internetters dat iemand geld van hun rekening had gehaald zonder dat hier toestemming voor was gegeven. Aan de hand van de IP-adressen waarmee het geld van de rekeningen werd geplunderd deed de politie huiszoekingen in de Turkse steden Izmir, Fethiye, Didim en Kusadasi. De namen van de Russische virusschrijvers zijn doorgespeeld aan Interpol.

2 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here