Turkije en Amerika botsen over Turkse invasie Syrië

0
200
Turkije en Amerika botsen over Turkse invasie Syrië

Turkije en Amerika botsen over Turkse invasie Syrië

In aanloop naar een ontmoeting vandaag tussen de twee NAVO-bondgenoten, Turkije en Amerika, is de spanning over de situatie in Syrië om te snijden. Dat schrijft Elsevier.nl vandaag. Gisteren spraken de NAVO landen elkaar al op een vergadering in Brussel, waar ook Turkse minister van defensie Nurettin Canikli(FOTO) aanwezig was. De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken spreekt president Erdogan vandaag en vrijdag zijn Turkse collega.

Volgens Elsevier is Turkije niet te spreken over het Amerikaanse handelen in Noord-Syrië, in het bijzonder in de strategische stad Manbij. De VS steunen de Koerdische volksbeschermingseenheden (YPG) in de strijd tegen IS, maar Turkije beschouwt de YPG als een verlengstuk van de Koerdische terreurgroep PKK.

De Amerikanen, die wapen leveren aan YPG-milities, vinden op hun beurt dat Turkije zich beter kan richten op de strijd tegen de Islamitische Staat (IS), in plaats van de Koerden te bestrijden.

De Amerikanen verwachten dat de gesprekken vandaag en morgen moeizaam zullen verlopen, aldus Elsevier.nl.

(FOTO: (c)NATO / De Turkse minister van defensie Nurettin Canikli met NAVO secretaris generaal Jens Stoltenberg bij een vergadering van de NAVO in Brussel gisteren)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here