Timmermans: Gülen wel betrokken bij staatsgreep Turkije

0
12

Timmermans

Eurocommissaris Frans Timmermans, tevens vice-voorzitter van de Europese Commissie, stelt dat de Turkse geestelijk leider Fethullah Gülen wel degelijk betrokken is geweest bij de mislukte staatsgreep die deze zomer werd gepleegd. Timmermans doet zijn onthulling in een interview met Belgisch weekblad Knack.

Hij zegt ondermeer “Het is ondertussen duidelijk dat hetgeen president Recep Tayyip Erdogan zegt over de rol van de Gülen-beweging in de staatsgreep geen totale onzin is. Op basis van Amerikaans onderzoek zijn er steeds meer indicaties dat die beweging wel degelijk een rol heeft gespeeld.”

Gülen verblijft in de Verenigde Staten. Turkije heeft om zijn uitlevering gevraagd. Een van de belangrijkste adviseurs van de nieuwe president Donald Trump heeft gezegd aan dat verzoek gehoor te willen geven.(Via Joop.nl)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here